Eckers på Ullevål: God lett lunsj i Oslo

Eckers byr på fargerik lunsj i forskjellige varianter.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Denne kafeen er en lunsjfavoritt blant flere i Oslo! For det er ikke bare kaffen de får mye skryt for, men et stort utvalg av grønn og fargerik lunsj. 

Etter vårt besøk vil vi hevde Eckers er blant de bedre kafe-alternativene for lunsj- og enklere brunsjmåltider her i byen.



Perfekt for en enklere lunsj og brunsj

Vi er heldige og har solen på vår side når vi besøker kafeen. Det er kun noen få ledige bord på den solfylte uteserveringen deres. Vi slår oss ned mens vi hører den skingrende lyden av trikken som kjører forbi i ny og ne. 

Vi blir frista av Serrano sandwich (135 kr) som er surdeigsbrød med serrano, avokado, pesto, rødløk, tomat og spirer. Sandwichen ser virkelig digg ut! Da undertegnede fikk den servert, måtte nabobordet spørre hva jeg hadde bestilt. To store skiver ristet surdeig med godsaker mellom. Ikke lenge etter står det to Serrano sandwicher på nabobordet også.

For 135 kroner får man en ganske generøs lunsj, men undertegnede skulle ønske det både var litt mer smak av pesto og (som alltid), mer serranoskinke på. Disse smakene druknet litt mellom de store surdeigsskivene.

Hvis ikke serrano frister kan du også få andre sandwicher, eller flere varianter av toast, burritos og salater. Vi digger at det også er mange gode vegetar og veganske retter å velge mellom her.

Drikke for enhver anledning og smak

Til å drikke har man valget mellom forfriskende smoothies og juice i forskjellige kombinasjoner, og selvsagt kaffe. Nå var det ikke først og fremst kaffen vi var her for denne gangen, men Eckers er utvilsomt helt der oppe blant våre favorittsteder når det gjelder nettopp kaffe.

Vi går for Skipper´n (85 kr) som er en forfriskende smoothie laget av mango, spinat, ingefær og eplejuice. Denne smoothien gav et skikkelig kick! Ingefæren er ganske fremtredende, men gir i kombinasjon med mango en skikkelig digg balanse mellom en spicy og rund smak! 

De har også alkoholholdig drikke som øl og vin, og noen enklere varianter av drinker som Moscow Mule, Gin & Tonic og Rom & Cola. Prisene på de sistnevnte skremmer ikke, helt nede på 112 kroner!

Mer enn bare mat

På en fredag ettermiddag merker vi at dette er et kjært sted for folk. Noen sitter samlet med kollegaer for afterwork, noen sitter å leser en bok, mens andre spiser en lunsj sammen. Den lokale nabolagsfølelsen smyger seg litt på.

Selv om det ikke er mange stikkontakter, forestiller vi oss at dette er et godt sted for å lese eller ta med studiegruppen også. Blinderen er kun to trikkestopp unna og kafeen har veldig vide åpningstider, i tillegg til at de har 10% studentrabatt.

Eckers har forresten enda et lokale på Frogner som også er ganske hyggelig, men med vesentlig  mindre sitteplasser. 

📍Vestgrensa 2 

Psst! Vi har tidligere samlet en liste over våre brunsj favoritter i Oslo.