Kafé og lunsjbar: Det perfekte 'Pitstop'

Frysjas kosligste nabolagskafe, Babbos Pitstop!

Tekst og Foto: Kathrine Skjærum

Lei av din vante kafé og klar for å prøve noe nytt? Da kan vi anbefale et ‘pitstop’ på Frysja. 

I det ellers rolige området ligger en perle av en nabolagskafe som nå har fornyet seg. På Babbos Pitstop kan du forvente en avslappet stemning og et veletablert lunsjkonsept!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Babbos Pitstop på TikTok?



Smakfull og annerledes brunsj 

Hos Babbos Pitstop finner du et fristende utvalg av spennende lunsjretter på menyen, og alt er dagsferskt. Du kan velge mellom en rekke forskjellige brunsjalternativer som Granola (75 kr), surdeigspannekaker (145 kr), stekt egg med pølse (eller saltet laks), toppet med ost (135 kr) 

Vi valgte oss en Toastie (150 kr) som er surdeigsbrød med grønnkålpesto, fennikelsalami, comte og løksyltetøy, og en Creamy mushrooms (165 kr). Den serveres sammen med posjert egg, grønnkål og toppet med parmesan. Nam! Etter kort tid fikk vi maten på bordet og kan melde om gode porsjoner. Creamy mushrooms både luktet og smakte skikkelig deilig. 

Vi fikk også surdeigsbrød med pisket krem ved siden av, som var helt fantastisk å dyppe i fløtesausen fra Creamy mushrooms. Det posjerte egget var prikken over i´en på retten både på utseende og smak.

Toastie ble servert som to svære skiver surdeigsbrød med sennep på siden. Skikkelig krisp, smakfull og litt trøkk i. Dette var retten vi så mange andre også hadde på bordet. Av drikke kunne de friste med den vanlige kaffelista, men også lemonade (65 kr), eplejuice (65 kr) og iste (65 kr). 

Vi gikk begge for deres hjemmelaget lemonade, som ble en suksess. Den var ordentlig frisk, godt balansert mellom søt og syrlig, og ble servert med friske mynteblader. 

Psst! Interessert i å se flere brunsjsteder? Sjekk ut vår liste over Oslos beste brunsj. 

Bar og pizza 

Når klokken passerer 17 fra onsdag - lørdag, går de over til middagsmeny. Her kan de by på blant annet forskjellig type pizza (180 - 200 kr) , bakt gresskar med dill yoghurt og gresskarkjerner (125 kr), og rå kamskjell med soya, sitron, sennep og sesamfrø (145 kr). En skikkelig spennende meny med mange gode smakskombinasjoner! 

De har skjenkebevilling, og serverer pils, vin og drinker som Espresso martini, Old fashioned og Negroni, hvor prisen varier mellom 135 - 155 kroner. 

Du kan velge på litt forskjellig av vin, de har mest fokus på naturviner og bytter ut utvalget sitt stadig for å finne noe nytt og spennende. Som de selv skriver på menyen; “spør oss om vin og vi kommer bort og smaker sammen med deg”. 

Fresht lokale og bakst med hjem

Lokalet har et moderne og friskt interiør som utstråler gode og avslappende vibes. På veggene har de to farger, en type gul/grønn farge som skaper en litt lun følelse under det høye taket, sammen med gråfargen. Det henger også fine plakater rundt i lokalet, og noen kjenner vi igjen fra det tidligere stedet Babbo i Parkveien. 

De har små firkantede bord perfekt for en lunsjdate, men også et stort og rundt bord til en større gruppe. 

Ved disken er det utsalg av forskjellige bakverk som kardemommebolle, fastelavensbolle, sitronkake og croissant. Det varierer litt hva de har i disken fra dag til dag, så de har ikke egen meny på dette. Prisen varierer mellom 40 til 65 kroner.

I disken selger de også hele surdeigsbrød (79 kr) og rundstykker (28 kr), som er perfekt hvis du vil ha en ekstra digg frokost senere i uken. 

Vi måtte teste ut deres fastelavensbolle fylt med krem, mørkt sjokoladetrekk og toppet med nøtter. Denne var veldig mektig og smakte skikkelig godt, absolutt verdt å teste selv om det ikke er fastelaven ennå!

Pitstops beleilige plassering rett ved Maridalsvannet gjør kafeen til det perfekte pitstop på vei hjem fra en tur rundt vannet. Om en tur i kulden virker lite fristende, er også kafeen i seg selv virkelig verdt en tur opp til Frysja!

📍Frysjaveien 44A