Pastis Bistrobar: Fransk brunsj på Aker Brygge

bar pastis aker brygge oslo

Baren hos Pastis Bistrobar på Aker Brygge.

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Hva sier vi til fransk restaurant med cocktails, i fargerike omgivelser på den populære bryggen i Oslo? Oui s'il vous plaît!

Den avslappede stemningen sammen med fargerike drinker og stoler, legger godt til rette for et måltid med fransk mat. Stedet tilbyr både frokost, lunsj og middag, og vi tok like gjerne lørdagsbrunsjen her.



Klassisk møter moderne

På slutten av våren i fjor åpnet Pastis Bistrobar sine glassdører nede ved Aker Brygge. Her har de tatt eleganse og overklassedetaljer inn i et moderne og kult lokale. I likhet med uteserveringen, henger det lysekroner i taket inne. Men hvite duker er byttet ut med farger, svarte fliser og blomstermønster. 

Frem til klokken 11 serveres frokost, hvor du finner flere klassikere på menyen. Her får du blant annet Fransk frokost (128 kr) med croissant, baguette, syltetøy, ost og skinke, Eggs Benedict (155 kr) og Croque Madame (158 kr). 

Selv om dette fristet, ble det en helgelunsj på oss hos Pastis denne gangen. Vi kom rundt klokken 13 en lørdag, og ble møtt av en relativt lang kø utenfor. Så hvis du vil ta turen bør du gjøre som oss og reservere bord

God mat og snill pris

Lunsjen får du servert frem til klokka 16, så her er det mulig å ligge utpå. Flere av rettene fra frokostmenyen får du også kjøpt på dette tidspunktet, som Omelett (138 kr) og Egg Royal (165 kr). Vi gikk likevel for litt større retter: Chevresalat (195 kr), Avocadotoast (158 kr) og Moules Frites (275 kr).

Vi hadde fryktet høyere pris for mindre mat ut fra posisjonen til restauranten, men vi ble positivt overrasket. På hver av tallerkenen var det en raus mengde mat med gode smaker og vakkert tilberedt. 

Det var raust med avokado på toasten, som også var toppet med et posjert egg. Hvis du vil ha litt ekstra til toasten, kan du bestille bacon (23 kr) og røkelaks (28 kr) som tilbehør. Nam!

Psst! Trenger du flere tips til steder å spise avokadotoast? Sjekk ut vår oversikt

Deres Moules Frites inneholdt hele 600 gram med blåskjell. Og i tradisjon tro var det så klart frites ved siden av. Med tanke på mengden bør du ha en viss anelse på om du liker blåskjell, hvis ikke kan det bli en tung lunsj. Vi liker blåskjell, men kunne gjerne tenkt oss enda mer smak.

Salaten hadde et raust stykke chevre på toppen, så det manglet ikke på smak her. I tillegg var det valnøtter, ristet skogsopp, eple og surdeigsbrød. Salatens utseende illustrerte smaken, og tallerkenen ble raskt tom. 

Psst! Du finner flere tips til hvor du kan spise brunsj i Oslo på våre sider

Bar og cocktails

Selv om kjøkkenet stenger halv ti hver kveld, er det mulighet til å kjøpe seg drikke fram til klokken 22 eller 23. Baren ligger ved inngangen, og toppen er dekket av en grønn klatreplante. Hvis du bare til ta en drink er det ikke nødvendig å booke bord. De har noen drinkbord i loungen til drop-in. 

Både klassiske cocktails og ulike typer martinis koster 143 kroner. Vi fikk ikke testet noen av drinkene denne gangen, men en Espresso Martini etter brunsj eller Whiskey Sour en sommerkveld kunne vi tenkt oss!

Åpningstider

Mandag: 08–22

Tirsdag: 08–23

Onsdag og torsdag: 08–22

Fredag: 08–23

Lørdag: 09–23

Søndag: 09–22

📍Stranden 3