Cultivate Food: Plantebasert og gode priser

Mye spennende og god mat for en billig penge i et lunt og flott lokale midt på travle løkka.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Dette nye spisestedet på Løkka er et plantebasert konsept med stort fokus på sporbar og bærekraftig plantebasert mat.

Cultivate betyr vekst og for de på Cultivate Food handler det om å kultivere fra jord til bord. Her får man både frokost, lunsj og middag, og når man i tillegg kan få en treretters til under 200 kroner - er dette et sted vi måtte sjekke ut!

    • Addresse: Helgesens gate 18a

    • Åpningstid: man - tors 07-22 / fre 07-00 / lør 08-00 / søn 09-21

    • Pris: $

    • Allergivennlig: Ja

    • Vegansk: Ja

    • Rullestolvennlig: Nei

Grønn treretters til 199 kr

Plantebasert mat er rett og slett at ingenting er relatert til dyr, verken i produksjon, ingredienser eller animalske produkter som egg og melk. Så da vi kom inn dørene til Cultivate Food ble vi møtt av en spennende og fargerik disk.

Det var deilige og varme supper, salater som lyste opp i grønt og rødt, og til slutt stabler med forskjellige ferdigsmurte sandwicher. Alt var godt merket med allergener som gjør det enkelt å velge ut det som passer.

Vi var innom i lunsjtider og gikk for en curry suppe med blomkål (119 kr) og deilig lasagne (119 kr) med en rabarbra kombucha. Begge smakte veldig godt og gjorde oss gode og mette.

Hos Cultivate food tilbyr de alt fra frokost til middag og bakverk, fra syv om morgenen til senest tolv om kvelden. De har alltid dagens suppe og rett til kun 79 kr (!) Eller hva med en treretters til 199 kr hvor man fritt får velge salat eller suppe til forrett, valgfri varmrett til hovedrett og til slutt dessert. Her er det mye spennende og noe for enhver smak. 

Til drikke prøvde vi oss på en Rabarbra Kombucha. En variant vi ikke har smakt før, men den minnet undertegnede om en surøl med kullsyre. Noe som forøvrig falt i smak! Er du veganer er alt lagt til rette for deg i vinhyllene også. Her har de et bredt utvalg, om du ønsker kortreist, økologisk, eller noe som passer til maten får du god hjelp til det. Også desserter som sjokoladekake, epleterte og muffins er plantebasert og glutenfritt. 

Frodige planter og deilig stemning

Det er ikke bare disken og rettene som skinner i grønt, i lokalet bugner det av forskjellige grønne planter! Det henger nydelige glasslamper fra Hadeland Glassverk, dekorative hyller med de grønne plantene, og varme jordfarger sammen med naturlig lys fra de store vinduene. 

Det skaper et hyggelig lokale man har lyst til å bli sittende lenge å kose seg med både mat og drikke. Spesielt med løkkas spennende og travle gater å titte ut på! Her går det fint å sitte og jobbe litt, med en rykende varm kopp økologisk kaffe ved siden av.

Undertegnede har lyst å vende tilbake hit! Da skal jeg prøve ut noe fra vinkartet og det gunstige treretters tilbudet. Det var både veldig god stemning, og et personale det var lett å prate med og få gode råd og informasjon av. 

Psst! De har også åpnet en ny restaurant på Torshov . Interessert i vegansk mat? Sjekk ut vår artikkel om Funky Fresh Foods her!

📍Helgesens gate 18a