Afterwork i Oslo: Hit bør dere dra

Glad i øl? Prøv utestedet Brygg!

Tekst og foto: Lene Myrum Haugen

Vi har samlet stedene du bør ta med kollegene for noe godt i glasset etter arbeidstid. 

Her kan det bys på både spill og moro, ulike typer drikke for enhver smak, pluss litt mat og snacks!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om ’Tre kule steder for afterwork’ på TikTok?



Brygg

«Ølhimmelen» også kalt Brygg, er en bar midt i Oslo sentrum, bare et par minutters gange fra Jernbanetorget. Den store baren har masse sitteplasser fordelt på sine to etasjer. Stemningen er avslappet, men det er mulighet til å få i gang konkurranseinstinktet med å spille ping pong her fra onsdag til søndag. Brygg har 35 ulike øl på tapp, så her finner du øl for enhver smak. Både lette, fruktige, og mørke komplekse. Prisene varier, men en vanlig Schous pils ligger på 89 kroner.

Om noen ikke liker øl har de også forskjellige typer cider og drinker. Det er også et utvalg av mat her og kjøkkenet drives av lokale Oslo-aktører. Nå om dagen får du indisk streetfood fra Bindaas, og empanadas fra Empanadas Queen.

Åpner klokken 14 på hverdager.

📍Storgata 7

Becco

Den relativt nye vinbaren Becco er verdt et besøk etter en hard arbeidsdag. Sentralt plassert i det nye og stadig voksende Tullinkvartalet ligger vinbaren med en unorsk vibe. Ofte har de live musikk eller DJ’s, som gir en ekstra god stemning. Ofte spiller de også vinylplater. 

De har hvit, oransje, rød og musserende vin, og bartenderen kommer gjerne med anbefalinger. Prisene er ganske typiske for vinbarer i Oslo. Et glass koster mellom 125 - 190 kroner, mens flaskene ligger på 650 til 1.500 kroner (slik det står i den nåværende menyen). De serverer også øl. Man får ikke mat her, men de har snacks som nøtter og oliven.

Du kan lese mer om vårt tidligere besøk hit, her. Åpner klokken 16 på hverdager.

📍Kristian Augusts gate 11

Hasle Linie Gastropub

Er du på utkikk etter en stor pub for din afterwork kan vi anbefale Hasle Linie Gastropub. Med 270 sitteplasser inne og 200 ute er dette et utested med god plass. Det ligger litt utenfor bykjernen, men er perfekt for de som jobber på Løren og Ulven, og ligger bare et lite steinkast fra Helsfyr-området.

Her kan du mette både tørsten og sulten. En Hansa-pils ligger på 106kr, mens en mugge med øl ligger på 328 kroner. I tillegg til mat og drikke har de shuffleboards og muligheter for å spille dart, noe vi kan like på en afterwork.

Med en stor uteservering har de sol lenge og plass til hele gjengen, er stedet perfekt etter en lang dag inne på kontoret.  Åpner klokken 11 på hverdager.

📍Bøkkerveien 4

Andre Afterwork-steder verdt å nevne

  • Youngs er for mange kjent som det tidligere kulturhuset på Youngstorget. Nå får du et bredt utvalg av drikke, som øl, vin, drinker og alkoholfrie alternativer. Det er et ganske romslig lokale med plass til både store og små grupper. Her er det også mulighet å spise! Dette er nok byens eneste sted som serverer “Detroit style pizza”, en pizza med veldig tykk bunn! Åpner klokken 11 på hverdager.
    📍Youngstorget 3

  • Skråplanet er enda en nykommer i byen, og ligger ved St. Olavs plass i underetasjen i Rebel-bygget. Navnet kommer av at den lange baren faktisk er skrå, nærmere bestemt 20 grader. “Å havne på skråplanet” med kolleger her er ganske hyggelig. Utvalget i baren er bra, og de har til og med eget mikrobryggeri. Serveringsstedet har 180 sitteplasser og har en veldig industriell følelse, med mye betong, tre og skinndetaljer. Man kan spille shuffleboard, og er du sulten kan man også bestille mat her. Åpner tirsdag til torsdag kl. 16, og fra 15 på fredager.
    📍Universitetsgata 2

  • Gastropuben Heim ligger på St. Hanshaugen og er en hyggelig nabolagspub med en stor uteservering. De har mye god øl på fat og heimelaget pub-mat. Nå som våren er godt på vei kan vi anbefale å booke bord på uteserveringen. Husk å notere at dere ønsker bord ute. Er dere mindre heldige med været kan dere selvfølgelig sitte inne i de heimekoselige lokalene. Åpner klokken 15 på hverdager.
    📍Colletts gate 33

Psst! Vi har også skrevet om steder å spille shuffleboard i Oslo, om du trenger flere tips til en god stund med venner eller kolleger.