Brød & Sirkus: Underholdningsbar i sentrum

På Brød & Sirkus er det stadig noe moro å ta med vennegjengen på.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Et steinkast unna Rådhuset og Nationaltheatret ligger utestedet som tilbyr en rekke gratis arrangement og god stemning gjennom uken!

Er du og vennegjengen glad i en god quiz, bingo, afterwork eller silent disco? Da bør dere ta turen og besøke Brød & Sirkus, som har fem forskjellige quizer gjennom uken og en stor bakgård som blir til et dansegulv!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Brød & Sirkus på TikTok?



Supersosialt 

Forbi de store jernportene ser du inn mot en scene med et stort neonskilt foran masse benker og bord. Lokalet deres er pyntet opp med glødende lyslenker, fargefiltre fra scenen og neonlys. På den store scenen i enden av lokale foregår de fleste store arrangementene. 

Du kan også gå opp trappene i andre etasje hvor du får prima utsikt, her er det nemlig høyt under taket. I andre etasje er det ennå mer plass å boltre seg på, om det er ute på “balkongen” eller videre inn i et rom som kjennes mer lunt. 

Hos Brød & Sirkus har de faste konsepter fra tirsdag til lørdag, så du kan være sikker på at det alltid er noe gøy som skjer. De faste arrangementene slik som quizene er alltid gratis og det er generelt sjeldent inngangspenger for å komme inn. Det er noen unntak ved arrangementer som krever billetter, som større konserter eller silent disco.

Quiz hele uken 

På tirsdager arrangerer de nerdequiz klokken 19. Her får du testet ut hvor “fan” du virkelig er av blant annet Harry Potter, Marvel, Lord Of The Rings og Twilight. Ettersom nerdequizen tar for seg ulike univers uke til uke, det er lurt å sjekke Facebook-siden deres.

Onsdager er det “fotballidiot”, quizen som alltid blir holdt av et fjes innen kjendisnorge. Startskuddet for denne quizen er 18:30. Deretter følger “Den andre kvissen” oppe i andre etasje. Dette er en allmenn quiz med god blanding av tema og for den som har litt innsikt i alt. Denne går i gang fra klokken 19. 

Når torsdagen står for tur er det "Kvalifisert gjetning", det er rett og slett hvor god man er til å tippe, veie og kanskje ha litt flaks? Oppgavene kan bestå av typen; Hva er dyrest av…? 

Fra klokken 16 til 19 på fredager er det afterwork med billigere priser i baren og gratis popcorn. Deretter slår de til med bingo i alle varianter som musikkbingo, drag-bingo, allsangbingo og 80-tallsbingo. Bingo koster 25 kroner per brett og man kan kjøpe så mange brett man ønsker. 

Plutselig, før du vet ordet av det, er det lørdag. Da er det duket for Brød & Sirkus´ versjon av Beat for Beat nemlig “Hits for Quiz”. Dette er en skikkelig musikkquiz med liveband på scenen. 

Hver fredag og lørdag, etter quizen, rydder de unna bord og benker for dansegulv med DJ i bakgården.

Høyt under taket og forskjellig i glasset

Nede i baren deres finner du et utvalg av shots, cocktails, vin eller musserende. Vi gikk for to forskjellige cocktails, Passion Fizz (139 kr) og Mango Cooler (139 kr). Pappkoppene indikerte at det ikke er noen cocktailbar. Disse ble ingen favoritter hos oss da cocktailene var på tap og vi skulle ønske friskere smaker. Videre satset vi på øl og vin som de har et ålreit utvalg av. Prisene på drikke ligger mellom 99 - 149 kroner. 

For øyeblikket er det kun drikke som står på menyen, men de jobber for å få på plass et restaurantkonsept. Frem til det er det lov å bringe med seg mat inn på arrangementene.

Det kan være lurt å reservere bord i forkant, men de har også en del drop-in-plasser på lur. Dette er en perfekt arena for å bli kjent med nye kollegaer, skolevenner eller bare bli bedre kjent med kjernegjengen. 

📍Tordenskiolds gate 3