BINDAAS - Indisk street food

Tekst & foto: Marcus Grünwald / Video: Lene Myrum Haugen

Nykommer på Torggata imponerer med ekte Indisk Street Food og med over 100 forskjellige øltyper. BINDAAS stikker ut i mengden med sin spennende meny og det kule hipster-lokalet.

Indian street food & craft beer

For to måneder siden åpnet det et nytt Street Food konsept i Torggata dørene. Restauranten fikk navnet BINDAAS, som betyr “kul” på hindi og er akkurat det denne restauranten er. De har gjenopplivet det gamle lokalet til Taco Republica og serverer nå autentisk indisk gatemat. De satser stort på et bredt utvalg av god øl og retter inspirert av Indias gater, med flere spennende alternativer du kanskje ikke har smakt før. Her lager de en god del vegetarretter, men også flere smakfulle alternativer for den som liker kjøtt.

Masse smaker

Under besøket vårt fikk vi smake på kjøkkenets anbefalinger. Det ble vegetariske retter som Vada Pav med Okra Fries, Listen to Harjeet (Dahi Puri), Palak Paneer og Paneer Tikka. Alle rettene var gode, men visse stakk virkelig ut fra mengden. Friesen var laget av belgfruken okra, og var cripsy og utsøkte. Men det beste fra dagens måltid var nok retten Listen to Harjeet. En helt unik rett som gjorde et sterkt inntrykk. Kan spises alene som en forrett eller snack, eller i kombinasjon med flere småretter som middag. Dette er en liten rett med stor smak! Dette var en smaksbombe av et måltid, og vi forlot stedet mette og imponerte.

Over 100 øl i sortimentet

Med oransje vegger, flere kule malinger, lyseslinger og kunstverk, gir et interessant inntrykk av Bindaas. Alle møblene har de selv laget. De spiller god oldschool hiphop og indisk musikk som bidrar til den kule atmosfæren.

Med over hundre øl bak baren så finner du garantert noe du liker. Til enhver tid har de 17-20 øl på fat, så her er det mye å velge mellom. Om dette ikke skulle være nok, så har de over 90 ulike øl på flaske. De har flere øl fra ulike mikrobryggerier, både i Norge og i utlandet. I tillegg har de noen få alternativer av indisk øl som faktisk er brygget i India. De byr også på indisk whiskey, noe som mange antageligvis ikke smakt på før. Hvis du har lyst på noe friskt uten alkohol, så tilbyr de 10 alkofrie øl samt andre drikkevarer.

BINDAAS anbefaler vi absolutt til alle mat- og ølentusiaster! Om du ønsker deg indisk mat, streetfood og god øl i et utrolig kult lokale, så er BINDAAS svaret!

📍Torggata 30