HEIM

middag på heim.jpg

[i betalt samarbeid med Heim]

Av Amber Sophia Rupani & Celina Bergdahl

St. Hanshaugens egne stue… hvor du slipper å ta deg av på beina. Denne hjemmekoselig restauranten har gjennom årene blitt et populært samlingspunkt på St. Hanshaugen. Enten anledningen er quiz, after work eller bare en alminnelig tirsdag, så er Heim fylt av blide og avslappede Oslo beboere.

Unik og hjemmekoselig restaurant og uteservering

Innsiden på Heim er ulikt noe annet du har sett før - og det er meningen. Detaljene er både unike og fine, spesielle og morsomme og ikke minst endeløse. Veggene er fylt med tilfeldig dekor som på sin egen måte bidrar til den hjemmekoselige atmosfæren. Du finner suvenirer fra turer, gamle brettspill og andre funn fra brukthandlere, som har blitt gjennopplivet med farge og et personlig preg. Dette er et sted du kan ha besøkt ti ganger og fortsatt oppdage nye detaljer på ditt ellevte besøk.

Tross at restauranten befinner seg i et travelt kryss, er uteserveringen skjermet for trafikken like ved. Utsiden er like hyggelig som innsiden, tross med mindre duppeditter og pynt. Tremøblene og de fargerike detaljene skaper en atmosfære hvor du føler du kan tilbringe en hel aften. En del av bordene er også utstyrt med varmelamper, som gjør det mulig å sitte utendørs langt ut på høsten.

Byens beste fish’n’chips

Vi er nødt til å ta et øyeblikk å snakke om maten på Heim. Vi valgte å bestille inn tre ulike hovedretter på deling, for å få et helhetlig inntrykk av deres kulinariske utvalg. Menyen denne kvelden besto av deres populære vegetariske burger, skagen-toast og fish’n’chips.

Skagentoasten levde opp til forventingene med en frisk og kremete rekerøre. En rett som passer utmerket til å nyte i sola en deilig sommerdag. Men retten som stjal showet var Fish’n’chips. De fleste av oss har sikkert smakt på den kjente engelske retten tidligere. En relativt enkel rett med fritert fisk og pommes. Men på Heim tar de denne retten til et helt nytt nivå! Den serveres med grønn ertestuing, tartarsaus, karridip og grillet sitron. En perfekt smakskombinasjon og en rett vi anbefaler alle å teste ut!

Beyond burger

Gladnyhet til alle vegetarianere og veganere i Oslo. Burgeren hos Heim er ikke bare en av de mest saftige og smaksrike burgerne vi har spist i Oslo, men den er også helt kjøttfri. Den plantebaserte burgeren kan serveres både vegetarisk og vegansk, dersom man ønsker det. Få den servert med pommes eller søtpotetfries, og la deg bli lurt av dette fantastiske (og kanskje til og med bedre) alternativet til en vanlig burger.

Beer Cocktails

Enda en spesialitet hos Heim er deres Beer cocktails. En type drink vi ikke har noen tidligere erfaring med, men som absolutt vekket nysgjerrigheten vår da vi så den på menyen. Disse lages på samme måte som en vanlig cocktail, men alle drinker toppes med hveteøl. De startet å servere beer cocktails for et par år siden, og det har siden da blitt et populært alternativ blant gjestene deres, noe vi forstår! Disse var både friske og smaksrike, og smakte en hint av øl. En spesiell, men vinnende kombinasjon.

Med god mat, god drikke og godt selskap legger Heim til rette for en avslappet kveld!

Psst! Visste du at Heim har en av Norges mest populære quizer også? Det kan du lese mer om her.

📍Collettes Gate 33