Shuffleboard i Oslo

røør-okt21-kjerstilien-1.jpg

Tekst og foto: Kjersti Lien 

Gira på å spille shuffleboard i Oslo, men usikker på hvor du kan dra? Vi har samla sammen et knippe utvalgte steder, hvor du kan spille den populære sporten. 

Høsten har for alvor inntatt hovedstaden. Uteserveringene pakker ned, men inne lokker varmen. Perfekt for en runde shuffleboard med gjengen. 



Røør

Røør ligger sentralt i Oslo sentrum og har hele 14 shuffleboard. Dette er stedet med flest bord av de vi har besøkt. Her er det med andre ord plass til mange. Avdeling for shuffleboard er i 2. etasje, mens det i 1. etasje er bar og langt roligere. I bakgrunnen spilles kun vinylplater, som står i stil med det ellers rustikke interiøret. Røør kan også skryte på seg 74 tappekraner med øl fra hele verden. Å spille shuffleboard koster 5kr i minuttet, noe som tilsvarer 300kr i timen. Bord kan bestilles i forkant av besøket, og stedet kan i tillegg bookes til vennefester og firmaarrangementer. 

📍Rosenkrantzgate 4

Telegrafen

Midt i Oslo sentrum finner du utelivslokalet Telegrafen. Stedet har fem ulike barer, hvor to av dem kan tilby shuffleboard. ‘Telekiosken’, som ligger rett innenfor dørene, er inspirert av det glade 70-tallet. Her er det bar og gastrorestaurant, med et lite utvalg retter, samt enkle sideretter som passer perfekt til spillkveld. Baren i seg selv er et smykke!

‘Faksen’ er Telegrafens svar på 80-tallet. Hit er det virkelig en drøm å komme. Stedet minner oss om en drive- in- diner fra gamle, amerikanske filmer, med sine nyanser av pastellfarger og neonskilt. Drinkene her er også like lekre som resten av rommet! ‘Faksen’ er foreløpig bare åpent i helgene, men også her kan det spilles shuffleboard. 

Telegrafen koster det 240kr i timen for å spille shuffleboard. De har også flere dartskiver. 

📍Kongens gate 21

Nieu Scene

For første gang har undertegnede tatt turen til Nieu Scene på Torshov, i Soria Morias lokaler. Stedet er best kjent for humor- og musikkinnslag, men byr også på annen underholdning. I overetasjen har de shuffleboard, og tilbudet er helt gratis! Den klassiske discolampa setter stemninga for en real helaften. I underetasjen er det bar og bistro, og gjennom uka har de ulike arrangementer. Her kan du komme for blant annet quiz, åpen scene og speed dating. 

Sistnevnte må jo være den perfekte aktiviteten for deg som er glad i å møte nye mennesker. Kanskje blomstrer romantikken, og det blir stemning for en runde shuffleboard etterpå. Ukene på Nieu varierer, så følg med på deres Facebook og Instagram for å holde deg oppdatert på arrangementene. 

📍Vogts gate 64

Raadhuset Oslo 

Vi kunne jo ikke lage en shuffleboard-guide uten å inkludere Raadhuset bar, Oslos spill-mekka. Med åtte flunkende nye shuffleboards, står Raadhuset bar klare til å ta i mot vennegjengen. Å spille koster 240kr i timen, og er en perfekt gren for Raadhusets 3-kamp. Her kan du teste ferdighetene dine i dart, shuffleboard og biljard, mot venner og kolleger. I tillegg kan du bryne deg på bordtennis, air hockey, flipperspill, bubble hockey, basketball og mer. Nå som byen vår er fri for retningslinjer, og man igjen kan stå tett, danse og klemme, så kjører Raadhuset på med karaoke igjen. Det skal ikke vi gå glipp av! 

📍Klingenberggata 4


Smelteverket 

Vi har lagt vår elsk på Smelteverket gastropub, og ikke uten grunn! Her er det hyggelig atmosfære, og gøy å være. I tillegg til god mat og drikke, kan du gjennom hele uka delta på ulike arrangementer, som quiz av ulike slag, musikkbingo og paint’n sip. De har også to shuffleboard som kan benyttes til enhver tid. Det koster 240kr å spille i en time. I baren finner du et stort utvalg øl, og andre alternativer, både med og uten alkohol. Og det er jo akkurat sånn shuffleboard skal spilles; med noe godt å drikke i hånda! 

📍Vulkan 5