Tyren: Nabolagsrestaurant på Torshov

Forsiden av nabolagsrestauranten Tyren

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Nok et populært sted for lokale, sier du? Vi har vært mye i Torshov-traktene i det siste, og etter anbefalinger fra nabolaget  måtte vi teste Tyren også.

Liker du pizza, burger eller tapas også, og ikke minst noe godt i glasset, er det en stor sjanse for at du kan hygge deg her.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om ’Våre favoritter på Torshov’ på TikTok?



Klassikerne pizza og burger

Restauranten Tyren kan beskrives som enkelt og nedpå, hvilket gjør stedet til en behagelig sted for folk flest å være. Innredningen er industrielt med mye detaljer i stål. Det er store vinduer hvor lyset og omgivelsene slippes godt inn. Selv om vinteren er på vei og det blir mørkere, ser vi for oss at stedet er minst like koselig da, og vinduene vil gjøre atmosfæren lun og stemningsfull.

Menyen består av burgere, italiensk pizza og tapasretter. Vi satt like ved kjøkkenet og kunne se hamburgerne stadig bli servert til andre besøkende. Det var ingen tvil om at disse er storfavoritten lokalt. De har tre forskjellige varianter som består av bbq, blåmuggost og cheddar til 169 kroner. Et stort pluss er at alle burgerne kan bestilles som vegetar. Kjøttet erstattes med en “patty” av grønnsaker, og da justeres prisen ned til 159 kroner. 

De har flere pizzafavoritter som Margherita, Diavola, Quattro Formaggio og Prosciutto e Funghi, hvor prisen ligger fra 159 til 179 kroner. Du kan også velge mer spennende varianter som Tartufata med trøffel og Chevre Pizza, med fiken, chevre, eple og pekannøtter, toppet med honning og ruccola. Eller hva med en rød pizza med mozzarella og scampi, nemlig Scampi Pizza.

Velger alltid trøffel

Ikke overraskende måtte vi selvfølgelig prøve oss på både pizza og burger. Vi endte med å velge pizzaen Tartufata (195 kr). Undertegnede er stor fan av trøffel så denne var det et enkelt valg.

Dette er en hvit pizza med mozzarella, aromasopp, ruccola, parmesan og trøffelolje. Opprinnelig kommer den med prosciutto crudo, en italiensk baconlignende skinke, men vi ønsket den vegetar og fikk anbefalt ekstra sopp og løk i stedet. Pizzaen var god, men undertegnede skulle, som så ofte ellers, gjerne hatt litt mer smak av trøffel. 

Blant burgerne valgte vi Smash Tyren med bbq-saus, bacon, syltet agurk og tomat. En skikkelig klassiker med mykt og godt brød, saftig kjøtt og en god mengde bbq-saus. De blir servert uten fries, men det kan legges til for 39 kroner. Andre alternativer er søtpotetfries (49 kr) eller trøffelfries (59 kr).

Tapasmenyen prøvde vi ikke denne gangen, men som snacks gikk vi for marinerte oliven (45 kr), og da fikk vi mye oliven for pengene! En fin måte å starte kvelden på. Vi var dessverre ikke vågale nok til å prøve gratinerte snegler til 89 kroner, for det var både spennende og til en nokså lav pris.

Vin og øl, selvsagt

Vinkartet deres er forholdsvis enkelt med 15 alternativer. Husets glass med rød eller hvit koster 98 kroner, eller på flaske til 445 kroner. Foretrekker du naturvin har de et lite utvalg av dette også, som kan kjøpes på flaske.

De har et greit utvalg av øl på tapp og flaske. Blant annet klassikerne 1664 Blanc, Schous Pils og Frydenlund Bayer, og mer spennende varianter som Brem York sin Duo Lipa imperial/double milkshake eller Three Hills sin Blackberry Crumble and Custard pastry sour.

Det er ikke rart at dette er et populært sted for de lokale. Et hyggelig sted med klassiske varianter de fleste liker på matmenyen og noe godt i glasset, er noe alle nabolag har godt av. 

Det er varierte åpningstider. Fra mandag og tirsdag har de åpent fra klokken 16 til 23:30, onsdag til fredag er det fra kl. 16 til 01, lørdager fra 14 til 01, og søndager fra 14 til 23:30. 

📍Vogts gate 60