Injera: En smak av Øst-Afrika i Oslo

Injera dyppet i shiro, på Injera Oslo.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Eritreiske og etiopiske retter har det den siste tiden vært mye snakk om på sosiale medier. Vi tok turen til Bogstadveien for å teste ut ryktene!

Restauranten Injera Oslo på Majorstuen serverer intet mindre enn nasjonalretten med samme navn i et tydelig kulturinspirert lokale. 



Hva er egentlig injera?

Enkelt forklart, er injera en type surdeigspannekake som gjerne dyppes i ulike gryter før den nytes. Disse grytene kan bestå av både forskjellig kjøtt, men kommer også i vegetarvarianter med for eksempel kikerter, linser eller spinat. 

Injera har en svampaktig og luftig tekstur, med en syrlig smak. Når du spiser injera på restaurant kommer de gjerne i ruller som du “dypper” i gryta. Legg fra deg bestikket, for denne retten smaker best spist med henda. 

Tradisjonelt sett er det kun to ingredienser som ligger bak retten. Nemlig teff-mel og vann. Dette blandes sammen og gjæres ofte i et par dager. 

Smakfull opplevelse

Hos denne restauranten varierer prisene på maten. Vi testet ut rettene Shiro (230 kr), et kremete vegetaralternativ satt sammen av kikerter, løk og tomat, og Doro Wet (320 kr), med kylling og egg, servert med cottage cheese på siden. Både brødet og grytene er satt sammen av mange smaker, og kjenner du godt etter er det en klar smakseksplosjon i munnen! 

Dersom du vil gå for den ultimate opplevelsen har du også mulighet til å bestille menyens anbefalte, større retter, satt sammen av flere gryter og smaker. Disse rettene passer bra til deling hvis dere er flere. Til Mix Mesob (700 kr) får du både vegetar og kjøttretter. Kjøtt Mesob (1700 kr) er den tradisjonelle mesoen, bestående av restaurantens kjøttretter.

På drikkemenyen finnes et utvalg av øl, vin, sider, cocktails og brennevin, samt mineralvann og kaffe/te. Det som derimot virket mest interessant på var den etiopiske ølen Mes til 125 kroner.

Dj-booth og Øst-afrikanske toner

Lokalet er preget av flere kulturelle aspekter og farger. Det tar seg til og med i de mønstrede dukene. Over høyttalerne spilles toner fra matens opprinnelsesland, noe som setter stemningen ekstra godt.

Her er det flere sitteplasser, både i sofaer og på stoler, så mangel på plass er det absolutt ikke.

Med baren og en liten DJ-booth som lyser i neonfarger, kan det nok også bli utelivsstemning på kveldene.

Åpningstidene er søndag til torsdag fra klokken 15 til 23 og fredag og lørdag fra 15 til 03. Kjøkkenet stenger klokken 22 hver dag.

📍Bogstadveien 64B