Område: Hasle og Økern

Tekst & foto: Maren Mjelstad

De kanskje mer ukjente områdene i Oslo er stadig i vekst, og kan by på helt nye opplevelser av både mat, vintageklær og utsikt. 

De siste årene har Hasle og Økern blitt beriket med nye restauranter og bruktbutikker, men det er også noen gamle klassikere. Her er våre favoritter!



Hasle Linie Gastropub

Vi starter listen med en gammel, men god plass. For dem som jobber i Hasle-området, har det nok blitt tatt noen turer hit etter jobb. Hasle Linie Gastropub ligger inne på Vinslottet, og kan by på både dart, shuffleboard og noe godt i glasset. Har kan du også synge karaoke. Gjennom en app kan du bestemme hvilke sanger som spilles over høyttalerne. 

Om du vil ha en matbit eller finne fram konkurranseinstinktet, så er dette en ypperlig plass. Her er det også stor uteservering med plass til 200, hvor man har sola hele dagen. 

Prisnivået på mat er i utgangspunktet ganske normal, med Amerikanske pannerkaker for 84 kroner til lunsj, Kyllingsalat til 210 kroner og burgeren Blåmugg og Bacon til 246 kroner. 109 kroner for en halvliter Hansa øl synes vi er i dyreste laget. 

📍Bøkkerveien 4 (en del av Vinslottet)

Stykke Pizza

Siden vi var inne på mat og hygge, følger vi opp favorittlisten vår med nykommeren Stykke Pizza. Bare meter unna Vinslottet det nye spisestedet flyttet inn under den store pipa. Pizzaen får du både hel, og i stykker som navnet nettopp tilsier. 

Da vi tok turen ble vi veldig glade for å se et bredt utvalg av vegetariske toppinger, og en vegansk variant. På menyen er det blant annet pizzaen Vegansk, Cheese og Pepperoni. Disse koster mellom 54 og 59 kroner per stykke. For en hel pizza koster det rundt 350 kroner. 

Selv om lokalet ikke er så stort, finnes det sitteplasser både inne og ute. Stemningen er avslappet og hipt. Så om du er i området og trenger en liten eller stor matbit, er dette absolutt et godt alternativ. 

📍Bøkkerveien 11

WB Samson

Vi holder oss i området ved Vinslottet, til en kafe mange er glad i. WB Samson ligger nærmest vegg i vegg med Hasle Linie Gastropub, men har et litt annet utvalg av mat. Lukta av gjærbakst og kaffe gir oss et innblikk i menyen. 

Denne gangen tar vi oss en kanelbolle og kaffe (84 kroner til sammen), og setter oss på den store uteserveringen. Det er en generøs mengde av både kaffe og bolle, så dette nøt vi lenge i sola. Hvis du vil sitte i skyggen, er det flere store parasoller som skjermer for sola.

Men det er ikke bare kaffe og bakst man kan kjøpe her. Her serverer de også italiensk pizza stekt i steinovn hver dag klokken 12-20. Denne er utrolig smakfull med sprø bunn. Vi vil gjerne ta en tur for å nyte deres pizza margarita i sola på uteserveringen. 

📍Bøkkerveien 4 

Økern Portal og takpark

Du har kanskje sett små reklameplakater på bussen der det står «New York midt på Økern»? Det disse sikter til er den nye Økern Portal, som vi har besøkt tidligere. Et knapt minutt fra Økern buss- og t-banestopp har det på et av de nye byggene virkelig blitt lagt ned en jobb for å gi oss noe nytt. 

I første og andre etasje finner du en rekke spisesteder. Her kan du blant annet velge mellom sushi, ramen og wok. Eller har du kanskje mer lyst på smaker fra Mexico, Hawaii, Korea eller gode gamle italienske retter?

Men dette er bare en av tingene du kan sjekke ut. For i åttende etasje (inngang C) er det en takpark som er åpen for alle. I skrivende stund er gressløk, markjordbærblomster og rabarbra i full gang med å blomstre. Hit er det verdt å ta turen, om bare for utsikten!

📍Lørenfaret 1

M&E Second Hand 

Det er ikke bare på Grünerløkka og i sentrum du kan finne et bruktkupp. Rett ved T-banestoppet på Hasle, ligger bruktbutikken M&E Second Hand. Det store lokalet er fylt med alt fra klær og kunst, til bøker, møbler og alt av nips naps til hjemmet. 

Utvalget av klær er ikke så stort her, sammenlignet med andre bruktbutikker. Likevel er dette et ypperlig sted for å finne andre skatter. Middagsservise, cocktailglass og krus i alle farger og fasonger. Prisene ligger normalt til lavt synes vi, sammenlignet med andre bruktbutikker. 

Det er ikke mulighet til å reservere noe varer gjennom butikkens sosiale medier, så her er det førstemann til mølla.

📍Økernveien 99

Bruktbutikken Bærekraftig 

Våren 2022 kom det en ny bruktbutikk på Økern, og vi tok så klart turen. Bærekraftig holder prisene sine veldig lave, slik at alle skal ha muligheten til å handle (nettopp) bærekraftig. Prisene på jeansene lå på omkring 40 kr! Da vi var innom var alle varene pent vedlikeholdt, og så nesten helt nye ut.

Utvalget av klær var ikke det største sammenlignet med andre bruktbutikker som UFF, men klærne er fargesortert, og gir butikken en ryddig følelse. Lokalet er fylt med planter og lyses opp av vinduene. 

Psst! Alle kjøpene fra Bærekraftig bidrar til et prosjekt for å bedre skole, helse og vann i Bangale, Kenya. For hvert kjøp i butikken får prosjektet noe av pengene.

📍Ulvenveien 81