Favoritt bruktbutikker i Oslo

SAM_3980.JPG

Av Live Johanna S. Øverhaug

Byen er full av spennende bruktbutikker som venter på å utforskes! Å kjøpe brukt har vel aldri vært så trendy som det er på vei til å bli, og du slipper å ende opp med samme plagg som alle andre. Her er en oversikt over våre foretrukne skattekister.

Fretex på Alnabru

Selv om du finner mange gode Fretex-butikker i sentrum, er det verdt turen ut til Alnabru. Her finner du Norges største bruktbutikk, på hele tre etasjer. Butikken har stor avdeling med bøker, mye glass og dekketøy, og en egen etasje til møbler. En tur ut hit passer derfor bra om du er på utkikk etter mer enn bare klær.

Adresse: Ole Deviks vei 20
Åpent. Mandag-fredag 10-18, lørdag 10-15.30.

Velouria Vintage

Midt på Grünerløkka ligger denne lille butikken fullpakket med kule klær fra 50-tallet og utover. Her kan det vært lurt å ha god tid, og ikke la seg overvelde av alle klærne som henger fra gulv til tak. Prisene her er noe stivere enn hos Fretex og UFF, men absolutt ikke avskrekkende.

Adresse: Thorvald Meyers gate 34
Åpent: Mandag-fredag 11.30-19, lørdag 11-18, søndag 12-18.

UFF Vintage

Et stykke lenger ned i gata fra Velouria Vintage ligger nyåpnede UFF Vintage & Second Hand. Butikken er mindre, men mer oversiktlig enn UFF Vintage Heaven i Prinsens gate 2b. I begge butikkene finner du unike godbiter til en rimelig penge!

Adresse: Thorvald Meyers gate 74
Åpent: Mandag-fredag 11-19, lørdag 12-18.

Ny york - vintage & 2nd hand

Her kan du finne både rimelige bruktplagg og eksklusive kvalitetsplagg. Alle klærne er merket vintage, deadstock (ubrukt) eller 2nd hand, slik at det er enkelt å lete seg frem. Butikken har navnet sitt fordi den ligger på en del av Grünerløkka som ble kalt Ny York på slutten av 1800-tallet. Grunnen var at det ble oppført en rekke trehus i rekordfart, noe som ble omtalt som “amerikansk fart”, ifølge lokalhistoriewiki.no.

Adresse: Markveien 58
Åpent: Mandag-lørdag 12-18.