Bærekraftig: Endelig er gjenbruk billig igjen!

Hos Bærekraftig er klærne sortert etter fargenyanser.

Hos Bærekraftig på Ulven i Oslo er klærne sortert etter fargenyanser.

Tekst & foto: Linda Lourenco

På jakt etter din nye favoritt bruktbutikk? Bærekraftig er enda en ny bruktbutikk i Oslo. De selger til og med sin egen kaffe! 

Selvfølgelig måtte vi ta turen til for å se om vi kunne finne oss noen nye skatter!



Jeans til 40 kroner

Vi har vel alle kjent på at prisene hos vintagebutikker har steget med årene. Allikevel holder Bærekraftig prisene sine ekstremt lave, slik at alle skal ha muligheten til å handle (nettopp) bærekraftig. Utvalget av klær var ikke det største sammenlignet med andre bruktbutikker som UFF, men klærne er i stedet for fargesortert som gir butikken er ryddig følelse.

De hadde en herre-, dame- og barneavdeling. I tillegg var det en hel vegg med jeans som de kaller “Ola-veggen”, med ulike unisex-jeans i alle slags fasonger. Prisene på jeansene lå på omkring 40 kr!

Butikken hadde også utvalgt av diverse belter, sjal og sko. Under vår lille skattejakt fant vi blant annet det kjente merket Champion til 50 kroner for en t-skjorte, et sko til 150 kr og en herrebunad til 750 kr(!). 

Bærekraftig hadde også en avdeling for gjenstander som blant annet glass, kjøkkenutstyr, bøker og rammer. Vi fant blant annet vakre vaser og Norgesglass til 30 kr og en wokpanne til 40 kr.

I et av rommene var det en egen lesekrok hvis man ønsket å utforske en av de mange bøkene tilgjengelig til salgs. Alle varene var pent vedlikeholdt, og så nesten helt nye ut.

Bærekraftig stil og oversiktlig

I motsetning til mange bruktbutikker, hvor det kan være litt kaos å finne fram til ting, er dette et bra sted for deg som liker å ha oversikt. Det er forfriskende med det luftige interiøret, store vinduer og kategoriseringen av varer. Interiøret står i stil med ambisjonene og består for det meste av tre. 

Butikken var fylt med planter, hadde stor plass og mye naturlig lys fra vinduene. Seg hør og bør henger det en plakat med oversikt over verdens bærekraftsmål her. Personalet besto for det meste av koselige pensjonister, i stedet for en typisk Grunerløkka-hipster.

Alle kjøpene fra Bærekraftig bidrar til et prosjekt for å bedre skole, helse og vann i Bangale, Kenya. For hvert kjøp i butikken får prosjektet noe av pengene. Selve butikken er eid av Misjonssambandet som samarbeider og driver prosjekter rundt om i Afrika, Asia, Sør-Amerika og Norge.

Vi liker godt det nye tilskuddet, og det som virkelig toppet det hele var utvalget og prisene. Så er du glad i gjenbruk og vintage som oss, kan vi anbefale en tur hit.

Psst! De har også sitt eget utsalg av kaffebønner produsert på farmen Las Naranjas, av bonden Memaldo Bocanegra. Hver kaffepose koster 109 kroner og kan kvernes i butikken.

📍Ulvenveien 81