Dirty Vegan: Vegansk junkfood på Barcode Streetfood

Dirty Vegan har en bod man legger merke til!

Tekst og foto: Lene Myrum Haugen

Keen på burger med god samvittighet? Den fargerike suksessen fra Vestlandet har inntatt Oslo sentrum, og vi har vært på besøk!

Hos Dirty Vegan får du plantebasert mat, som etterligner smaken av en ekte burgere. De er spesialister på å lage vegansk junkfood som kan nytes på lik linje med den ekte varen.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Dirty Vegan på TikTok?



Fra Bergen til Barcode

Konseptet Dirty Vegan har åpnet i Oslo, etter suksess i Bergen. Burgersjappa finner du inne på Barcode Streetfood, der de har sin egne knallrosa stand ved inngangen. Den er vanskelig å ikke få med seg, med en sterk farge og neon skilt der det står klart og tydelig at alt er vegansk. 

Stedet server 100 prosent veganske burgere og tilbehør. De bruker altså ikke kjøtt, fisk, egg, melk eller noe annet som kommer fra dyr i maten sin. Stedet gir oss en “amerikansk vibe” med burgere og typisk junkfood i sentrum. 
På menyen er det fire fire ulike burgere og, to typer loaded fries, i tillegg til vanlige fries og løkringer. Når det kommer til burgere har de to ulike med beyond burger patty, og to ulike med plantebasert kylling.

Beyond burger og plantebasert kylling

Beyond burger har blitt ganske populært i Norge, og vi har smakt slike burgere flere steder i Oslo. De er populære fordi de imitere kjøtt relativt bra, og gir en ganske lik smak og konsistens som kjøtt. Ved vårt besøk gikk vi heller for Tasty Clucker, en burger med plantebasert kylling patty, som vi ikke har prøvd noe sted før! 

Den kommer med vegansk cheddar, sylteagurk, rødløk, sriracha mayo og bbq saus. Selve burgeren koster 159 kroner. Som tilbehør til burgeren bestilit vi en skinny fries til 39 kroner og en aioli dip til 19 kroner.

Burgeren vi får servert ser ved første øyekast ganske enkel ut, det kan minne om en tur på enhver burger-kjede i byen. Etter å ha satt nebbet i den falske kyllingen blir undertegnede litt skuffet. Det er et hint av kyllingsmak men pattyen er ikke så veldig imponerende. Burgeren smaker etter noen biter bare sriracha mayo, som i seg selv er godt. Likevel hadde vi ønsket oss en mer unik matopplevelse fra slike spesialister. Samtidig synes vi prisen litt høy for en burger som var relativt enkel.

Sterke og gode dirty fries

I tillegg til burger testet vi ut en av deres dirty fries ved navnet Sidechick, en stor porsjon av fries med “kyllingen” kuttet i striper, jalapenos, siracha mayo, syltet rødløk og vårløk. Prisen for denne er 149 kroner og det er et godt alternativ om man er litt sulten, men ikke har så lyst på burger. Denne likte vi bedre enn burgeren, fordi vi følte at smakene kom bedre frem og det så mer appetittelig ut. Om du liker litt sterk mat er dette nok noe for deg, men vi måtte ha en brus til! 

Du får også en annen versjon av denne med “kylling”, hvitløksaioli, bbq-saus, syltet rødløk og jalapenos, toppet med gressløk, til samme pris (149 kr). 

Dirty Vegan er et alternativ om du ønsker å prøve ut vegansk fastfood. Her vet du at du får servert plantebasert med utseende til din vanlige kjøttburger, dette i en av Oslos mest moderne områder; Barcode. 

De har åpent mandag til lørdag fra klokken 11 til 22, og fra klokken 12 til 21 på søndager. Du finner de altså inne i foodcorten til Barcode Street Food, nært inngangen.

Psst! Interessert i vegansk mat? Les mer om våre veganske favoritter i Oslo

📍Dronning Eufemias gate 14