Nyheter i Oslo 2023

Vinbar og bistroen Panu blir et spennende tilskudd i bydel St.Hanshaugen. Foto: Panu

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Oslo har hatt mange flotte åpninger i 2022, og vi vet at 2023 vil by på enda flere! Det er mange spennende nyheter å se frem til innen restauranter, kafeer, bakerier og barer.

Vi har samlet de åpningene vi gleder oss mest til i 2023.



Tjeld

Denne cocktailbaren på Tjuvholmen tror vi blir en heftig godbit! Tjeld blir det nyeste verket av mannen bak cocktailbaren HIMKOK og nåværende leder på Svanen/DGÆ Cocktailbar, Yunus Yildiz. 

Fokuset er å forene cocktailbar med østers, og bringe flere slike tilbud til Tjuvholmen. Stedet skulle egentlig åpne oktober i fjor, men nå blir trolig åpningen i mars.

📍Tjuvholmen allé 4

Betong

Ryktene sier at det vil åpne en fine dining restaurant i Oslobukta, rett ved Mike’s Corner. Restauranten vil både ha á la carte og set meny. Konseptet skal være å gi en morsom introduksjon til fine dining.

Vi gleder oss til å sjekke ut denne åpningen i februar.

📍Operagata 77D

Panu 

Det kommer en flott vinbar og bistro på St. Olavs plass, hvor Lofthus Samvirkelag tidligere lå. Den tidligere eieren av Tranen, Maciek Sulek, står bak Panu som skal åpne i midten av januar. 

Hovedkokken skal ha bakgrunn fra restauranten Pjoltergeist, som var en matfavoritt blant mange osloborgere før det stengte. Så dette lover godt for maten på Panu!

📍St. Olavs plass 3

Bibendum 

Denne godbiten er skapt av de samme folkene bak Babbo, som måtte flytte fra lokalet sitt i Parkveien tidligere i år. Bibendum skal være en vinbar og restaurant i ukedagene, og bakeri som serverer frokost i helgene. Åpningen blir mest sannsynlig i starten av februar.

De vil også åpne en liten deli for “grab and go” ved siden av, som skal hete Baby Babbo. Der vil det selges bakverk. Visjonen deres er å skape et hyggelig nabolagsmiljø hvor man kan møtes og nyte gode retter og bakverk. 

📍Parkveien 80 

Borrelaas 

I sentrum, bak Oslo Street Food, skal Borrelaas åpne i mars. Her blir det vinbar med naturvin og cocktailbar. På Instagram-profilen deres ryktes det om freshe farger, stilig bar og skikkelig partystemning i kjelleren. 

Det er Fridtjof Seeberg fra Skaal Matbar og Gunnar Forsgren fra Generasjonsbaren som står bak konseptet. 

📍Mariboes gate 4 

Nyåpninger i Oslo de siste månedene

Punk Royale

Der Hai Pai lå tidligere har nå Punk Royale Oslo åpnet. Dette er stedet du får kaviar i hånda og danser og skåler kvelden lang. De kaller det “Fun Dining”, det skal være skikkelig mat, men ikke stivt og “flott” slik de fleste fine dining er. 

Stemningen er “Punk” og “Royale”, noe som skal reflektere maten de serverer. En forening av to verdener som skaper et unikt konsept. 

📍Frognerveien 5 

The Red Room

Oslo sentrums nyeste tilskudd innen bar og klubb. Rett nedenfor utestedet Youngs har The Red Room åpnet med røde neonlys, DJ booth og en flott bar. Her er det gode cocktails, øl og noe vin, og det kommer til å komme enda mer. 

Stedet er lite og intimt, men deler felles bakgård med The B-Side, som er «søster» av The Red Room. 

📍Pløens gate 9 

The B-Side

Ved siden av The Red Room finner du The B-Side. Her er fokuset på kafé og bar i en retro stil. Stedet er lunt og chill med vinyl spillende i bakgrunn. På menyen finner du kaffe, mineralvann, kombucha, og et utvalg av øl og vin. 

Dette er et veldig fint sted å dra for et glass etter jobben med venner eller kollegaer, eller for en rolig kaffekopp i hverdagen.

📍Pløens gate 5