Svanen Cocktailbar

Whiskey Sour

Av Marcus Grünwald

Vi har vært på besøk hos kanskje en av Oslos kuleste cocktailbarer, nemlig Svanen. Her kan man få fantastiske cocktails i et unikt lokale, bevart siden sluttet på 1800-tallet. De fermiterer jordbær, brygger egen ingefærøl, og bruker gamle medisinske urter som ingredienser til sine cocktails! Så satses det på unike og bærekraftige drinker i verdensklasse.

«Best new cocktail bar»

Det hele startet i 2018, da Yunus Yildis ønsket å starte «verdens beste cocktail bar». I det gamle apoteklokalet i Karl Johans gate er det nå syv stykker som har holdt sammen siden starten. Det er mennesker med erfaring fra noen av de beste barene i verden, og som nå vil yte magisk stemning og høy kvalitet på Svanen. Kombinasjonen av veldig dyktige bartendere og unike bærekraftige drinker har blitt belønnet med “Best New Cocktail Bar”-prisen i Condé Nast Traveller.

kulturminne fra Oslo

Apoteket Svanen åpnet i 1896 og holdt dørene åpent helt til 2014. Lokalet ser nesten identisk ut i dag, noe som gjør det til et kulturminne i Oslo. Interiøret av mahogney og lønnetre bærer preg av gammelt kvalitetshåndverk. Det er også detaljer av gull og glass i lokalet. I himlingen er det malt bilder av gamle urter, medisiner og greske medisinske guder. Bak baren er det fullt av gamle skuffer som de brukte til medisin og nettopp urter da det var et apotek. I dag blir urter brukt i deres signatur cocktails. Dette er rett og slett et heftig lokale!

Gjør utekvelden til en opplevelse

På Svanen blir du ikke møtt av høylytt musikk, men heller behagelig bakgrunnsmusikk som gammel soul, funk og rnb. Det er 50 sitteplasser med utsikt på begge sider av lokalet.

Hvis du vil prøve noe nytt og lære litt mer om deres drikkevarer, anbefaler vi å teste drinkpakkene. Man kan velge mellom cocktails, klassiske drinker og whiskey. Passer ypperlig om man er to eller flere personer, og vil ha en hyggelig, lærerik og opplevelsesrik kveld sammen.

“Vi har ikke noe konsept. Vi vil at en bar skal være en bar og at alle skal kunne komme hit uansett om de er et par, 90 år gamle eller hipstere. Her skal alle være velkomne!”
- Yunus Yildis

Vi anbefaler denne koselige baren på det varmeste! Om det er en date, midt i uka eller med vennegjengen, her kan du nyte en deilig cocktail uansett anledning.

📍Karl Johans gate 13