Coffee & Cigarettes: Kafe og bar i ett

Coffee & Cigarettes i Oslo, med retro diner stil.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Nylig åpnet dørene til et nytt sted på Fredensborg i Oslo, med et helt spesielt italiensk konsept!

Her kan du ta med en bok og drikke kaffe på dagtid, eller sette deg rundt baren og ta deg en cocktail på kveldstid. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Coffee & Cigarettes?



Retro stil

Coffee & Cigarettes åpnet på Fredensborg i midten av desember, og ideen er å spre noe av den italienske kulturen blant osloborgere. Det vil si at kaffen på morgenen og drinken på kvelden blir drukket på samme sted. 

Lokalet er preget av en retro stil, basert på den italiensk kunstretningen futurisme. Hos Coffee & Cigarettes har de klart å skape den perfekte balansen mellom retro og chique - ikke minst med bruk av interessante materialer.

Foreløpig finnes det kun et enkelt utvalg av kaffe. Dette varer nok ikke lenge, for kafeen er i utvikling. Her vil man framover kunne ta seg både ulike kaffevarianter og en varm sjokolade. 

Den største endringen framover vil nok likevel være det spiselige. På menyen kommer nemlig en lunsjvariant i form av sandwicher. Her kan du enkelt kjøpe deg en surdeigssandwich. Prisene vil ligge rundt 98 kroner. 

God stemning i baren

Klokken 14 stenger kafeen, før baren åpner klokken 17. 

Selv om plassen nylig åpnet, ryktes det allerede om god stemning. Daglig leder forteller at folk i alle stiler og aldre besøker baren, så det er plass til alle. 

Lokalet ikke er det største, men folk er likevel ivrige på dans og morro, så størrelsen setter ingen stopper. 

Cocktails, øl og vin er hva det går i om kvelden, men priser og eksakt utvalg er fremdeles et mysterium for oss, da de ikke har noen meny enda. Som tidligere nevnt, er det Italia de inspireres av, og da er det jo så klart oliven og småsnacks som kommer på menyen også. 

Inspirert av Hollywood-film

Noen har kanskje tatt koblingen til filmen Coffee and Cigarettes fra 2003, med blant annet skuespillerne Bill Murray og Cate Blanchett. Det er nettopp her har de både har blitt inspirert av både navn og innredning. 

Selv om filmen er i svart-hvitt, har stedet fått til å lage et lunt og varmt lokale på en kul måte. Vi var der på dagtid, mens kafeen fremdeles var åpen, men er spente på å få testet ut baren veldig snart! 

Til sommeren vil det også bli uteservering på benker rett utenfor!

Åpningstidene er fra klokken 8-14 (kafeen) og 17-01 (baren) hver dag. 

📍Fredensborgveien 22A