Deilige mocktails i Oslo

torggatabotaniske_karoline10.jpg

Tekst & foto: Karoline Paasche og Maren Mjelstad

Den alkoholfrie cocktailen er blitt mer og mer populær, og passer perfekt til varme dager i hovedstaden. Vi har funnet noen favoritter!

Når vi er på kafe eller på bar, men vil nippe uten alkoholprosenten, tar vi gjerne en mocktail. De smaker like deilige som de ser ut, uten å gi den kjedelige bakrusen dagen derpå, pluss at du med lovlig kan ta en elsparkesykkel hjem etterpå!

Vi har derfor besøkt tre forskjellige barer som tilbyr forfriskende mocktails verdt å sjekke ut.



Torggata Botaniske: Fant ny favoritt 

Torggata Botaniske på Grünerløkka er blitt en klassiker med sin laidback, sjarmerende og uformelle atmosfære.

Denne baren er kjent for plantene sine og et frodig innemiljø, men vi valgte å sitte ute og nyte finværet og solen til langt på kveld. På menyen finner vi tre mocktails, alle til 89 kroner.

Vi startet med en Basilius med basilikum, eple, sitron og aquafaba (kikertvann på godt norsk), toppet med tonic. Vi skal ærlig innrømme at det ikke høres så fristende ut i en drink, men som de utforskende folka vi er, prøvde vi den likevel og denne ble undertegnedes favoritt. Lett og god, frisk på smak og med en tydelig basilikumsmak.

Dernest smakte vi på mocktailen Fairy Canary bestående av ingefær, lime, grapefrukt og sodavann toppet med pasjonsfruktkrem og kaffir limeblader. Denne smakte litt som en ingefærshot, men på beste tenkelige måte. Grapefrukten forsvant dog litt blant de mer krydete smakene. Disse er ikke drinker man styrter, men passer utmerket til nipping.

Her ble vi sittende en stund og nyte drinkene i godt selskap. På den fine uteservering kan du se på det yrende folkelivet like ved Youngstorget.

📍Torggata Botaniske

Nedre Løkka Cocktailbar: Søtt og surt

På Nedre Løkka Cocktailbar kan de friste med to typer mocktails å velge mellom; Sweet eller Sour (begge 83 kr), uten at det sto noe om ingredienser på menyen. Til å være en cocktailbar, hadde vi nok forventet et bredere utvalg.

Bord booket vi gjennom å sende en forespørsel i Messenger, som ble avholdt etter kun noen minutter. Det er praktisk når man tar late sommerdager litt som de kommer, og det er vi ikke alene om.

Da vi var her gjaldt 23-årsgrense for innslipp selv klokken 17 på en fredag ettermiddag, men vi fikk til slutt lov til å sitte på benken utenfor. Her satt vi fint til i solveggen, og da passet det utmerket med en forfriskende og leskende drink. Vi kommer ikke nødvendigvis tilbake for servicen, men drinkene var gode og pene.

📍Nedre Løkka Cocktailbar

Svanen: Særs gode mocktails

I det gamle apoteket fra 1890-tallet i Karl Johans gate, finner man Svanen.  Dette er en cocktailbar i toppklasse. Vi har skrevet om stedet tidligere, men vi har lenge ønsket å dra tilbake for å prøve de to mocktailene de har på menyen.

Først ble vi servert Grapefrukt x ingefær (115 kr), som i tillegg inneholder selleri, lime og soda. Denne var begges favoritt. Sellerien ga en distinkt friskhet uten å bli for dominerende. Perfekt på sommeren!

Etterpå fikk mocktailen Jordbær x sitrongress (115 kr). Sammen med limegarnityren og det mønstrede glasset, er denne en fryd for øyet. Denne ga assosiasjoner til en syrlig jordbærsaft og var absolutt en god drink for å avslutte hele kalaset.

Her ble vi godt oppvartet, og bartenderen delte gladelig av kunnskapen sin. Det er visst ikke bare-bare å balansere mocktails når man ikke bruker sprit som motvekt til alt det søte. Det krever prøving og feiling før man finner den riktige kombinasjonen, men her har de tydeligvis prøvd flere ganger, og på den måten utviklet veldig gode mocktails.

📍Svanen D.G.Æ

Andre steder å sjekke ut:

Hammerhai - Den nye og allerede populære baren i Oslobukta kan også by på deilig alkoholfri drikke. Deres Slush Sour (142 kr) har en smak av pære, og kan kjøpes både meg og uten alkohol.

Hai Pai - Hos den Shanghai-inspirerte cocktailbaren på Frogner har de et spennende utvalg mocktails. Alle med spennende ingredienser og til en pris på 84 kroner. 

Ching Ching - Første gang vi var på besøk ble mocktailene en vinner i våre øyne! Vi testet Watermelon Crush og Mango Passion. Førstnevnte er en forfriskende og god drink. Mango Passion kombinerer smaker fra flere ulike tropiske frukter. Her får du mye for pengene. Drinkene kostet 95 kr.