Ching Ching: «En reise» gjennom Asia

ching-ching-sept21-kjerstilien-6.jpg

Tekst og foto: Kjersti Lien 

Nysgjerrig på asiatisk matkultur? Folka bak Ching Ching har reist Asia rundt for å kunne gi folket i Oslo de beste rettene fra den eksotiske verdensdelen. 

Et besøk på Ching Ching er en opplevelse av de sjeldne. Alt fra interiør og design, til lekre retter og unike smakskombinasjoner. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Ching Ching på TikTok?



Et blikkfang av farger og neon

Restauranten er forseggjort og gjennomtenkt i alt den har å tilby, og det er merkbart fra du først setter føttene inn i den sjarmerende bakgården. En gang opplyst av lanterner viser veien inn til den tradisjonelle, men trendy uteplassen. Brostein, paviljong, blomster og neonskilt er stikkord som beskriver hva du kan vente deg. Her kan man nyte deilig asiatisk mat i sola, eller ta inn over seg den deilige stemninga i en opplyst bakgård på kveldstid om sommeren.

Innendørs er det oppdelt i ulike soner. Nede er det egen bar, samt et avlukk med sofaer. I overetasjen er restauranten, delt inn i to hovedrom. Her er det også gode muligheter for å leie, om du skal be inn til utdrikningslag, bursdag eller lignende.

Interiøret er virkelig et blikkfang. Stedet representerer både det tradisjonelle og moderne Asia gjennom farger som svart, brunt og rosa. Daglig leder forteller at den rosa fargen skal representere kvinner og deres viktige rolle i det moderne samfunnet. Kombinert med mørke farger understreker det kvinners styrke, samtidig som de omfavner den mannlige kraften. Det digger vi! 

Overalt henger det lysskilt i alle slags farger, lanterner i tak og blomsterdekorasjon på bordene. Restauranten er virkelig verdt å sjekke ut for en opplevelse utenom det vanlige.

Lekre retter og helgebrunsj 

Menyen er også en kombinasjon av tradisjonsrikt og nytt. Etter utallige fristelser landet vi på Drunken Noodles (260 kr) og sushi, typen Tempura Deluxe. Drunken Noodles er nudler med biff, i kombinasjon med ulike grønnsaker og sauser. Virkelig en rett rik på smak. Porsjonen var i tillegg raus.

Det er bonus fra oss! Tempura Deluxe har de ikke på menyen lenger, men det er flere sushiretter å velge i. Du får også flere veganske alternativer også. Maten ga oss vann i munn bare av å se på den, og smakene leverte også. Det er tydelig at kjøkkenet har lagt mye presisjon og kjærlighet i det de serverer.

Før maten bestilte vi drinken Momo Belini, en alkoholholdig drink bestående av prosecco, sake av fersken, hylleblomstlikør og et hint av sitrus. Vi testet også ut to alkoholfrie varianter, Watermelon Crush og Mango Passion. Førstnevnte er en forfriskende og god drink. Mango Passion kombinerer smaker fra flere ulike tropiske frukter. Her får du mye for pengene. Drinkene kostet 95 kr. Mocktailene ble klare vinnere hos oss! 

Vi blir definitvt å ta turen tilbake på Ching Ching, og da må vi teste brunsj-menyen. Vi fikk et innblikk i menyen som serveres lørdag og søndag mellom kl 11 og 16, og her var det mye spennende som fristet. Smoothie Bowl, Pinky Heaven og Waffle and Chicken er blant noen av rettene du kan bestille. Lista er lang. Også drikkeutvalget skiller seg ut fra den vanlige menyen, og her er det mye vi vil teste. Alt fra Pinky Latte og Vietnamese Ice Coffee, til Passion Mimosa og Forest Bellini. 

Ching Ching er virkelig noe unikt! Vi blir nok å finne her utover høsten, både for middag og brunch. En plass vi kan anbefale deg som er glad i asiatisk mat og som setter pris på detaljer helt ut til fingerspissene. 

📍Korsgata 25