Favoritt sushi i Oslo

Fra Sushibar+Wine, et av sushistedene vi liker veldig godt.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Hovedstaden byr på et rikt utvalg av sushi, og hvem liker vel ikke sushi? Ta en titt på de som topper favorittlista hos oss!

Godbiter i kjelleren på Steen & Strøm, fine dining i Kvadraturen, hjemmefølelsen rett ved Tinghuset, eller byens beste billigste sushi like ved OsloMet.



Jonathan Sushi

I underetasjen på Steen & Strøm, blant de mange spisestedene, finner du Jonathan Sushi. Listen er lang på hva du kan velge mellom, og overraskelsen stor over hvor godt det er. 

Mano Jay Dee, den mest populære bestillingen, kan rett og slett sammenlignes med en ballkjole, med de mange tilbehørene som medfølger. Flambert laks med en klar røkt smak, som sammen med biten, smelter på tunga. Retten får du servert fint på en grønn bladseng. Den flamberte fisken topper i tillegg en tempura ura, sushiens midtpunkt. Dobbel fisk! Prikken over i-en får du oppå det hele, med rogn strødd over. Noe som gir en skikkelig overraskelsespopp! 

Med sitteplasser rundt kjøkkenbenken og åpent innsyn til kjøkkenet får du med deg mystikken som vanligvis skjer bak de skjulte veggene. Her får du med deg hele prosessen om du vil. Jonathan sushi finner du også på Bryn Senter.

Prisen på Mano Jay Dee, åtte biter, ligger på 175 kroner.

📍Kongens gate 23

Sushibar+Wine

[Stengt permanent]

Sushibar+Wine er originalt et konsept fra Finland. Her får du deilig sushi, egne drinker og i veldig stilige lokaler! Her kan man fint ha en hyggelig helaften.

Portebello nigiri er en stor favoritt hos undertegnede, og serveres ingen andre steder i byen. Restauranten tilbyr et nordisk og fremoverlent miljø med classy meny, og ikke minst høy kvalitet på fisken. Alt håndlages på bestilling. Veganske og vegetariske alternativer er de spesielt flinke på. 

I tillegg til utrolig god sushi, er dette et sted som fokuserer på bærekraft og miljø. De er faktisk den første karbonnøytrale sushirestauranten i Oslo, med samarbeid hos WWF og miljøsertifisering. Restauranten finner du også på Valkyrie plass.

Prisen på Portebello nigiri, to biter, ligger på 65 kroner.

📍Prinsens gate 8

Norlaks

Norlaks ligger vegg i vegg med Tinghuset trikkestopp. Med to etasjer restaurant finner du garantert plass for å nyte maten. 

Her er den mest populære bestillingen Sushiblanding 9. Vi prøvde oss derimot på Sushiblanding 1, en mindre versjon. I fint, steinaktig, servise serveres ti biter sushi. Toppet med spirer og servert med en sitronskive. Fisken fremstår særdeles fersk, og hintet av sitron og spirer skaper den perfekte balansen. 

I døra blir du ønsket velkommen av en rød løper som fører deg inn mot sitteplassene. Her kan du velge mellom alt fra barstoler til sofakroker å sitte i. Det er ingen tvil om at interiøret i rommet er nøye utvalgt, så stedet gir en «hjemmefølelse på hytta”! Norlaks finner du også på Nordstrand

Prisen på Sushibanding 1, 10 biter, ligger på 141 kroner for take away og 157 kr for å sitte inne.

📍Pilestredet 9

Sushi & Dinner

Like utenfor OsloMet Frydenlund holder Sushi & Dinner til. Plassert midt i hjertet av den travle studiehverdagen. Dette kan trolig være Oslo sentrums beste billigste sushi, og det vil du neppe gå glipp av. 

Ikke overraskende er Tempura Scampi en hit. En knasende god åttebiters er noe man ikke vil gå glipp av! Crispy på utsiden og myk på innsiden får du kombinasjonen du kanskje ikke visste du ville ha. Her er det take away som gjelder, men de har få plasser til et raskt stopp, dersom du foretrekker å spise på stedet. 

For studenter i nærheten er dette det perfekte lunsjstoppet for de som craver sushi. Med over gjennomsnittet store biter er det godt å kunne si seg mett hver gang. Her får du mye for pengene! 

Prisen på Tempura Scampi, åtte biter, ligger på 75 kroner.

📍Hegdehaugsveien 1