Våre sushifavoritter i Oslo
Tekst & foto: Kathrine Skjærum
I Oslo er det et mangfold av sushisteder, men hvor får man de beste bitene? Vi har samlet tre av våre favorittrestauranter som serverer nydelig sushi og stemning!
Sushi passer hele året, og det finnes kombinasjoner for alle. Vi har valgt ut tre steder som for oss scorer høyt på kvalitet, utvalg og stemning.
Alex Sushi
Denne lille restauranten på Solli plass, står seg som favoritt hos mange i Oslo, og såklart også hos oss!. Det er sitteplasser på høye barstoler rundt kjøkkenet, som gjør det til en spennende opplevelse. Her får man sett hvordan kokkene forbereder og ferdigstiller rettene. Det er også noen få firerbord, samt langbord hvis en har bestilt dette på forhånd. Vi ser for oss at Alex Sushi er et fantastisk å ta med seg kjæresten på date.
Menyen her er har det lille ekstra. Her får du hval tataki, havabbor med trøffelsaus og hiramasa kingfish, og mye annet spennende og klassisk. Dette gjenspeiles litt i prisen. Maki med seks biter ligger prisene mellom 190-595 kroner og åtte biter sashimi mellom 190-290 kroner. Vi bestilte bestselgeren deres Tempura maki med scampi (205 kr) og Spicy kamskjell ura maki (265 kr), sammen med et hvitvinsglass av Alvarinho (155 kr).
Vi fikk en liten Miso suppe som forrett, som var helt nydelig på smak! Selve opplevelsen føles litt ekstra når man blir servert en liten forrett og får varme, våte kluter til å vaske hendene med før man blir servert mat.
Smakene satt som bare det og man må virkelig tøyle seg for ikke å bestille mer og mer. Det var enda godt vi bestilte ved noen edamamebønner (155 kr) ved siden, som forøvrig var en raus skål.
Psst! Hvis du liker den japanske viben bør du teste ut den lille baren Konoji
Kanpai
På Bislett finner du dette herlige stedet. Vi har vært her mange ganger og aldri blitt skuffet. Du blir møtt av en inngang som er dekorert med de flotte japanske lampene i taket. Allerede en lun og avslappet stemning. Ned trappen finner man de ulike bordsettingene. Det er mulig å slå seg ned ved baren, bestille eget tatami rom (dersom man er minst seks personer), eller bli plassert ved de vanlige bordene i restauranten. Lokalet er stilig med flere veggmalinger og dekor som gir en liten bit av Japan i Oslo.
Menyen deres byr på noe for absolutt alle ganer innen sushi. Du kan få Icebear roll med kongekrabbe, foie gras, ål, avokado og rogn, Mango Dynamite med tempura scampi, laks, mango, avokado, kremost og rogn eller Crunchy chicken med tempura kylling, agurk, avokado, kremost og teriyakisaus.
Har du med deg noen som ikke har falt pladask for sushi, kan du fortsatt ta dem med her! På menyen har de en egen chargrill-meny med flere kjøttretter, samt supergod ramen som faktisk er på listen over våre ramenfavoritter! Så her bør man dra for flere grunner enn bare den gode sushien.
Her kan du kan du lese mer fra vår opplevelse fra da restauranten åpnet på Bislett.
Er du fan av japansk, må du sjekke ut vår tidligere artikkel om Izakaya!
Sabaki
For en litt unik visuell opplevelse med flere alternativer på menyen, er Sabaki et godt alternativ! Vi kjenner på en litt high end skandinavisk vibe i lokalet. Interiøret skaper en innbydende atmosfære og er et friskt møte mellom nordisk og japansk estetikk. Det er innslag av lyst tre og lette tekstiler, høyt under taket, og store vinduer som strekker seg fra gulv til tak.
På menyen kan du finne for eksempel Golden wagyu maki med wagyu, Avruga kaviar, avocado, Unagi-saus & 22K gullpulver, Flambert laks og trøffel-maki som er trøffelpasta, avokado, reketempura og kremost, eller Vulkan tempura maki med tigerreker, asparges og chillimajones.
Sushien her er ganske god, men kanskje litt dyr da åtte biter ligger på 200- lappen. Til gjengjeld er det av høy kvalitet og med noen skikkelig digge kombinasjoner Man kan gjøre besøket til en særs god opplevelse ved å velge chefs meny dersom man vil «splurge» litt ekstra en kveld, og være innom både den ene og andre retten.