Kanpai Sushi x Izakaya

Av Lene Myrum Haugen / Video: Gabriel A. Viola

Kanpai betyr skål på japansk, og vi skåler gledelig i denne nye japanske restauranten på Bislett. Med fokus på sake og japansk mat er denne restauranten en liten perle på Bislett. På menyen står japanske grillretter og spennende sushi.

Stedet er dekorert i japansk stil og er veldig kult. Med et eget rom med en futon, ligger det mye kjærlighet i detaljene. Dette er stedet om man liker eller savner Japan, og vil ha en nær autentisk opplevelse i egen by. De tok over lokalene i Parkveien i begynnelsen av 2020 og fra august startet jobben med å få åpnet restauranten. Vi håper de fortsetter å tilby spennende smaker, og at byen støtter opp under nye perler som denne.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Kanpai på TikTok?

En Izakaya er en japansk type pub, som server drikkevarer og ofte mat, småretter eller snacks. Litt som en gastropub, bare på japansk vis. De har et bredt utvalg drikkevarer, som vi dessverre ikke kan smake på helt ennå, men som står i stil til Izakaya-temaet de kjører. Både sake, whiskey, øl og japanskinspirerte drinker som Tokyo mule, Sakura og Japanese negroni. Det hørtes veldig fristende ut nå, men vi prøvde heller en alkoholfri drink, peach mule som var veldig forfriskende og god. Bra at de har alternativer for alle, også mocktails som er godt gjennomført.

Sushi og japansk mat

Maten var fint presentert og spennende å smake på. Vi smakte på litt forskjellige typer sushi og Soba. Du får mye for pengene, og det er noe for enhver smak. Menyen byr også på japanske grillretter som Tiger scampi grillet med himalaya salt, chili, hvitløk og kongeøsters sopp, Spicy grillet lammecarré med pastinakk krem og broccolini, og verdenskjente og elskede Japansk Wagyu A5 på spyd.

På sushimenyen finner du en egen tasting- og sharingmeny med 29 biter nigiri, maki og sashimi. Vi fortsetter, for her var det mye som hørtes godt ut! Hva med spicy dragon roll med fritert scampi, chilimajones, rogn og avokado eller Wagu roll med flambert wagyu A5, teriyakisaus, avokado, omelett, pastinakk og vårløk. Til slutt Crunchy chicken med yakitori kylling, panko, agurk, og avokado med kremost og teriyakisaus. Det er ingen tvil om at de har fokus på gode råvarer og gode smaker.

De får i tillegg stjerne i boka for gode vegetar-alternativer, med en egen oversikt for de som ønsker det. Skal du ha vegetar anbefales Green garden maki med syltet shimeji sopp, egg, avokado, agurk, rettish og pastinakk. I tillegg smakte vi på Yasai yaki soba, en lys bokhvete soba med shimeji sopp og grønnsaker, toppet med nori og lotus chips. Noe vi aldri hadde smakt før, men det var veldig godt. Kult å se så mange smakfulle alternativer!

📍Parkveien 1