Megazone & Fjellstua: Innendørs paintball, laserspill, escape games og streetcurling

Selv om vi var litt nervøse før innendørs paintball hos Megazone, gledet vi oss også!

[Annonse]

Tekst & foto: Ine Martine Lorentzen / Video: Aleksandra F. Jentoft

Flere av oss husket Megazone fra vi var yngre, men ingen av oss hadde vært her i voksen alder. Det angret vi fort på!

Megazone tilbyr mer enn bare laserspill midt i sentrum. Like ved Youngstorget kan man også spille innendørs paintball og escape-games, i tillegg til å besøke baren Fjellstua i første etasje, hvor vi spilte street curling! Vi var klare til å finne frem barnet i oss, og hadde en veldig morsom kveld sammen.



Laserspill: Mer gøy i voksenlivet?

Laserspillet deres kan vi vel nesten kalle “originalen” og er nok det navnet og uttrykket Megazone, er mest kjent for. Dette hadde mange av oss prøvd tidligere og visste at var “trygt” (ingen smerte når man blir truffet), som gjorde det til et populært startvalg!

Ivrige etter å starte delte vi oss inn i to lag med fem deltakere hver (det er maks 24 som spiller samtidig). Utstyrt med hver vår vest og laserpistol, ble vi guidet inn i mørke haller fylt med røyk, lyseffekter og musikk.

Pang, så var vi i gang med å smyge oss rundt hjørner og hindre i hallen! Hvert lag skal beskytte og kjempe om hverandres base, og det utføres med stort iver og innsats. Det skytes høyt og lavt, og hvert lag forsøker å få så mange poeng som mulig.

Det er mye latter og moro hos begge lag underveis, men etter et 20-minutters spill (180 kr per person/drop-in) får vi full oppsummering. Tross en veldig jevn batalje, vinner ikke undertegnedes lag - bittert. Tross gode barndomsminner var det litt overraskende at det fremdeles er minst like gøy!

Innendørs paintball: Let the action begin!

Etter å ha kost oss med laserspill og “lett dirring” i vesten, var det på tide med litt mer action. Eller “painball” som noen kalte det - for å skremme opp resten av oss andre deltakerne. Nå skulle det markeres/skytes med gummikuler (uten maling). Etter en god og grundig sikkerhetsbrief var det bare å kaste seg rundt og få på seg utstyret – og ikke minst finne en markør (geværet).

Spente (og litt redde) gikk vi inn i en ny litt større mørk hall. Det er ikke lov til å løpe, så her måtte vi være smarte for å både treffe motstanderlaget, og unngå å bli truffet selv. Tro oss, du kommer til å bli varm og svett nok allikevel. Med både lys, røyk og høylytte skudd var dette en opplevelse som virkelig ga et skikkelig adrenalin-rush. Moro!

Den største forskjellen, som gjør det hele vesentlig annerledes, er at det blir en helt annen dynamikk i spillet når man er litt redd for å bli truffet. For det gjorde litt vondt å bli truffet med en gang og vi fikk noen små blåmerker, men det øker både intensiteten og forsiktigheten. Som jo nettopp er det som gjør spillet mye morsommere.

Prisene for drop-in innendørs-paintball begynner fra 195 kroner (1x15 minutter). Enten man vil spille det, eller laserspill, er åpningstidene for drop-in fra mandag til fredag kl. 10-22, lørdager fra kl. 10-23 og søndager fra kl. 10-21.

Mye moro i Fjellstua

EEtter å ha skutt på hverandre i en times tid var det på høy tid med både litt mat, snacks og mer moro. Vi beveget oss til Fjellstua, i samme lokaler! Savner du høyfjellet? Fortvil ikke! Dette er en laftet “hytte” med peis, utstoppet elghode på veggen og klassiske hytteartikler. Med andre ord det meste som skal til for å gi den gode følelsen og stemningen man får på hytta og afterski, midt i Oslo sentrum.

Her kan de friste med streetcurling! Det er en hybrid av curling og shuffleboard. Spillet foregår på syntetisk is og reglene er ganske like som i curling. Ettersom banene åpenbart er vesentlig mindre enn originalen, minner dette ganske mye om en annen aktivitet de fleste har spilt tidligere sene kvelder, nemlig shuffleboard.

Spillet tar ikke lang tid å lære, man blir ikke sliten og alle kan delta. Etter noen runder blir man fort varm i trøya, og både nivået og konkurransen tilspisser seg. Kampen om heder og ære vekker definitivt konkurranseinstinktet hos de involverte! Vi kostet for harde livet langs banen til stor glede for de andre i redaksjonen, men teknikken var neppe spesielt god. 

Totalt er det fire baner, og stedet er heldigvis varmt og lunt, og ikke kaldt slik som i en klassisk curlinghall. Det koster 120 kroner per person for 50 minutters spill. For drop-in er det åpent mandag til onsdag fra kl. 10-22, torsdager fra kl. 10-00, fredag til lørdag fra kl. 10-01 og søndager fra kl. 10-21.

Psst! Vi prøvde også både klassikeren Beer pong, og Golf pong.

Perfekt for grupper og bedrifter

Hvis ikke det var nok, så tilbyr Megazone utendørs escape games! De har allerede hatt stor suksess med Operation Mindfall, og snart lanserer de et nytt spill som heter Blackout.

Både Megazone og innendørs paintball er gode aktiviteter til en actionfylt kveld med vennegjengen både på bestilling eller drop-in, men også for større grupper som utdrikningslag og bursdager, eller teambuilding, julebord og afterwork for bedrifter.

Til mat kan man forhåndsbestille alt man måtte ønske seg. Vi fikk servert både pizza, snitter, kaker og bakst. De har ikke matservering her, men til større grupper kan de ordne det!

Fjellstua kan også leies ut på dagtid til bedrifter som møterom, med faglig påfyll, aktiviteter og mat. Alt på et sted! Da kan man ha det sosialt, spise frokost, lunsj eller middag, og gjennomføre møter underveis. I tillegg til å spille både streetcurling, beer pong og golf pong og synge karaoke! Deretter kanskje avslutte med laserspill eller innendørs paintball?

Åpningstider:
Mandag-fredag: 10-22
Lørdag: 10-23
Søndag: 10-21

📍Mariboes gate 2