Fåbro Gård: Mer enn bare boller!

Tekst, foto & video: Oda Brurberg

Denne gården har tatt sosiale medier med storm med sin kardemommebolle. Nå har de åpnet dørene til hele gården! Vi måtte sjekke ut hva mer Fåbro har å by på, og selvsagt for å sikre oss ei bolle!



Kjempehyggelig og sjelfullt

Da de på Fåbro Gård renoverte låven, brukte de gamle bilder som inspirasjon for å bevare noe av byggets historie. Resultatet er kjempehyggelig og sjelfullt! 

Der finner du nå den sjarmerende kaféen, som også består av en koselig interiør- og plantebutikk med blant annet keramikk, bøker og delikate pyntegjenstander.

På gårdsplassen er det utsalg av planter og potter, samt et lite utvalg av blomster og rabarbra. Her blir det etter hvert også sesongbaserte markeder! Det er nok av sitteplasser både ute og inne på gården, og du kan til og med sitte ved peisen i det koselige drivhuset med utsikt mot den frodige hagen.

Ro og inspirasjon i hagen

Til vinteren planlegger de å sette ut bålpanner på gårdsplassen, slik at besøkende kan nyte den koselige atmosfæren utendørs – uansett årstid. De har også en drøm om å få laget en skøytebane på gårdsplassen etterhvert.

Ved siden av gården finner du Fåbro Hage. Her bugner det av frukt og grønt – og vakre blomster. Utover denne høsten kan du også gå på kurs for å lære hvordan du kan lage din egen kjøkkenhage.

De tilbyr ikke selvplukk i hagen, men i vekstsesongen arrangeres det økologiske gårdsmarkeder.

Super surbakst

Gårdens eget surdeigsbakeri baker alt i steinovn og fra bunnen av. Bak disken har de både surdeigsrundstykker og forskjellige kakebiter, men når man først er på Fåbro, blir det vel nesten for dumt å ikke teste ut den populære bollen.

Superlativene står i kø på sosiale medier når det gjelder kardemommebollen, men vi var i det opprørske hjørnet, så valget falt på en kanelbolle. Kanelbollen var toppet med perlesukker og utrolig rik på smak. Prisen kom på 55 kroner. 

De hadde også noen glutenfrie alternativer, blant annet en sjokoladekake som så helt nydelig ut! 

Fåbro Gård ligger på Lilleaker, like i nærheten av kjøpesenteret CC Vest, så det er lett å komme seg dit. Det anbefales å være tidlig ute om du ønsker deg ei bolle, for i helgene er de vanligvis utsolgt rundt ett/to-tiden.

Åpningstider:
Onsdag - fredag: 10-16
Lørdag - søndag: 9-16

📍Mustads vei 10