Tre gode ramen i Oslo: Koie Ramen, Hrimnir Ramen og Kanpai Izakaya

Vi har testet ut ramen på Koie, Hrimnir og Kanpai Izakaya i Oslo.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

En varm og deilig bolle med ramen er den perfekte kuren mot kjølig luft og mørke kvelder. Enkelt, men veldig digg! 

Denne nudelsuppen er en av de mest elskede rettene i japansk matkultur. Ramen har nå også blitt svært trendy og populært i Norge. Vi har testet det vi mener er tre av Oslos beste Ramen-steder, slik at du enkelt kan finne din favoritt. 

Psst! Har du fått med deg videoen vi har delt om Tre gode ramen i Oslo på Tiktok?



Koie ramen i TORGGATA

I en sidegate i Torggata, midt i Oslo sentrum, finner du Koie som spesialiserer seg på ramen. Stedet er kjent og elsket av mange Osloborgere. Hit kan du ta turen for en lunsj i regnværet, på afterwork med vennegjengen eller for en uformell date. 

Med sine enkle, ryddige og minimalistiske lokaler skaper restauranten en avslappet og behagelig atmosfære uten distraksjoner, perfekt for å nyte de autentiske smakene. 

Menyen består av seks ulike ramen-varianter, i tillegg til et lite utvalg småretter som supplerer den dampende suppen. Gjestene kan også skreddersy og lage sin egen vri ved å velge ekstra topping til de ulike nudelsuppene. 

Psst! Koie Ramen finner du også ved Munch Brygge i Bjørvika.

Undertegnede gikk for bestselgeren Tonkotsu (200 kr) som består av møre skiver av tynnribbe, nudler, og en god mengde kraft, som toppes med mais, egg, vårløk og bambusskudd. En klassiker!

 De andre i følget testet ut Shio (190 kr), som er en enkel og klassisk suppe med lys, klar kraft laget på kylling og fisk, og Tantamen med svinekjøttdeig og bok choy (200 kr), som var i den litt sterkere og mer spennende gaten. Undertegnedes favoritt ble førstnevnte, mens de andre holdt en knapp på Tantamen.

Suppene ble servert i store, dype skåler, akkurat slik ramen skal serveres. Vi fikk spisepinner til nudlene og tilbehøret, og en skje for å kunne slurpe opp den deilige kraften. Det var generelt gode sammensetninger av smaker, og det var store, gode porsjoner. Den rimeligste ramen av de tre utvalgte finner du her! 

De har også et lite, men spennende utvalg av japansk øl (90 - 130 kr) og sake (90 - 220 kr), i tillegg til vin (120 - 130 kr glasset) og cocktail (120 kr) hvis det skulle friste med noe godt i glasset ved siden av.

Psst! De tar ingen reservasjoner. Det kan være travelt her, spesielt på ettermiddagen, så det kan være lurt å planlegge besøket ditt deretter

Åpningstider:
Mandag - fredag: 11 - 22 
Lørdag - søndag: 12 - 22

📍 Osterhaus' gate 13 

HRIMNIr RAMEN NEDERST I MARIDALSVEIEN

En annen restaurant som har spesialisert seg på ramen, er Hrimnir, som ligger på Vulkan, et steinkast unna både Grünerløkka og sentrum. Restauranten har et nordisk og bærekraftig preg, så her får du en moderne tolkning av den tradisjonelle retten. 

Lokalet er lyst og moderne, med et enkelt og minimalistisk interiør i treverk. De mange grønne plantene som slynger seg i lokalet er med på å skape en rolig atmosfære. Stedet er veldig populært, så vi anbefaler at du booker bord. Det er likevel noen barkrakker rundt kjøkkenet og langs vinduene som er tilgjengelig for drop-in om du ønsker et spontant og raskt besøk.

Hos Hrimnir kan du velge mellom fire forskjellige typer ramen, alle til 245 kroner, og hvor to av variantene er vegetariske. Vi testet ut Shoyu Ramen med grønnsakskraft og sopp, og Spicy Miso Ramen med kyllingkraft og svineribbe som hovedtopping. Du kan selv velge hovedtopping på to av rettene.

Psst! Vegetarrettene deres kan gjøres vegansk.

Rettene ble servert med håndlagde nudler og kreativ bruk av topping, som syltet daikon og stekt kål, som vi synes tilførte en interessant smaksdimensjon. Toppingen skilte seg også ut sammenlignet med de andre stedene vi har testet, noe som er et pluss. En topping vi likevel savnet, var mais! 

Restauranten har også noen spennende småretter og et bredt utvalg av japansk øl og sake, i tillegg til naturvin fra Europa. Vi prøvde blant annet ut plommefruktsake med navnet  “Mii No Kotobuki Umeshu“ som vi varmt kan anbefale.

Åpningstider:
Mandag - Fredag: 15 - 22:30 (kjøkken til 21)
Lørdag: 13 - 22:30 (kjøkken til 21)
Søndag: 13 - 22:30 (kjøkken til 20)

📍 Maridalsveien 9A

Kanpai Izakaya: RAMEN I OSLO SENTRUM

Ned en trapp og inn i et mørkt kjellerlokalet i Oslo sentrum, skjuler det seg en restaurant kalt Kanpai Izakaya. Her får du japansk (mat)kunst med en moderne vri. Denne fredagen i oktober var vi her for å teste ramen, som de serverer mellom klokken 12 og 16,  men de har også mye annet spennende på menyen.

Lokalet og interiøret er moderne og stilfullt, samtidig er gjennomførte elementer fra japansk kultur og historie dratt inn, og det skaper til sammen en behagelig atmosfære. Rosa kirsebærtre, japanske lanterner og kunst på veggene ga oss en følelse av å være et helt annet sted enn i Oslo under vårt besøk.

Menyen består av klassiske ramen-varianter som Shio, Shoyu og Tonkotsu (alle til 225 kr). Denne ettermiddagen var vi gira på å prøve noe nytt, og gikk derfor for signaturretten Devil Ramen til 225 kroner og premium Wagyu Ramen med oksekraft, bambusskudd, egg, purre og wagyu biff som smelter på tungen til 305 kroner. 

Førstnevnte er kanskje vår favoritt av alle vi har testet til nå. Dette er den sterkeste ramen på menyen, derav navnet Devil Ramen. Men, fortvil ikke, den høres skumlere ut enn den var. Retten ble servert med en saftig og mør svineribbe, og skorpen var sprø til tross for at den var nedsenket i suppen. Wagyu Ramen hadde også gode smakssammensetninger, og var en spennende vri på det vi tradisjonelt sett assosierer med ramen. Hit må vi tilbake!

Psst! Visste du at ramen faktisk har kinesiske røtter? 

Stedet er perfekt for en litt koseligere date, en hyggelig familiemiddag eller for en bedre lunsj ute med venner en lørdag formiddag. Vi kunne gjennomgående på alle plassene tenkt oss et større utvalg av retter med ekstra spice og styrke. 

Åpningstider:
Tirsdag - lørdag: 16 - 23
Søndag: 16 - 22

📍 Parkveien 1b