Izakaya: Autentisk japansk på St. Olavs plass

Unikt, lunt og japansk atmosfære hos Izakaya i Oslo.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Bortgjemt i en sidegate ved St. Olavs plass finner du denne asiatiske perlen, som serverer småretter i japansk stil. 

Denne relativt lille baren og restauranten har blitt et veldig populært sted i Oslo, og det med god grunn! Hos Izakaya får du servert et spennende utvalg av mat og drikke, inspirert av japansk kultur!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Izakaya på Tiktok?



Et lite stykke Japan

Det innbydende lokalet er lite og intimt og befinner seg under gateplan. Interiøret er sterkt inspirert av japanske kultur. Det er dekorert med blant annet japanske lykter og gamle filmplakater. I tillegg er deres store utvalg av sake på utstilling. De følger den tradisjonelle stilen og inviterer til en avslappet atmosfære.

Stedet er ikke stort og det er begrenset med sitteplasser, men de har utnyttet plassen godt med plasser helt opp til vinduskarmene. Den mørke og røde belysningen gjør at det kjennes intimt og behagelig. 

I Japan betyr og er ‘Izakaya’ en typisk afterwork-aktivitet hvor man drikker sake og nyter småretter. Det har de helt klart fått til, så dette blir så nært man kommer en autentisk japansk opplevelse i Oslo.

Spennende og smakfulle småretter 

Totalt har Izakaya tolv retter på menyen, der prisene varierer fra 49 til 139 kroner. At mange av rettene er vegetar er også et stort pluss! Når du bestiller så kommer maten ut fortløpende, så vi ventet ikke lenge mellom hver servering.

Vi prøvde oss på fem forskjellige retter og først ut var Edamame (62 kr). Grønne bønner ble servert på klassisk vis, med litt smak av sitronsaft og havsalt på toppen. 

Like etter, Kuriimu Chiisu Hachimitsu (62 kr). Kremost toppet med sesam, honning og miso, som kom med kjeks. En enkel og god rett, men vi skulle gjerne fått mer kjeks tll. Vi bestilte også Shiitake Bataa Ponzu Itame (69kr), shitake sopp i en ponzusaus som var både friskt og smakfullt.

De har tre småretter av litt større størrelse også. Her smakte vi på Soba salad (139 kr) og Mazemen (125 kr). Soba er en salat med kalde bokhvete nudler, ruccola, tomat, gulrot og valnøtt. Enkel i smaken, men likevel frisk og litt syrlig. Mazemen var en varmrett med hvetenudler, posjert egg og vårløk. Spicy, men passer bra om du tåler medium sterk mat. 

Rettene er relativt billige, men man får det man betaler for, så store er de ikke. 

ikke mulig å reservere

Til dessert kan man velge mellom Kurogoma Aisu (72 kr) som er en sesam is, eller sjokoladetrøfler, Nama Choko (79 kr)

Dersom du vil ha noe godt i glasset har de en bar med et godt utvalg av japanske varianter. Av øl kan du finne Kirin (0,5l) til 105 kroner, og andre japanske øltyper på flaske fra 120 kroner (0,33 l). Husets rød-, musserende- eller oransjevin på glass koster fra 128-138 kroner.

Vi prøvde oss på en sake-shot, eller som det heter på japansk, Choko (69 kr). Sake er en japansk sprit laget av ris. Når man bestiller denne får man en shot av en sake de har i baren! Drinkene deres (138 kr) er selvsagt mikset med forskjellige typer sake. og vi smakte på både Ginger Sour, Reggea Punch og Sukeban. Ginger Sour anbefales om du digger ingefær like mye som oss.

Det er ingen tvil om at dette er en populær plass. Vi dro innom en tirsdag rett før åpning og det var allerede litt kø for å komme inn. Det er ikke mulig med reservasjoner, så det anbefales å komme tidlig.

Åpningstider:
Mandag til lørdag 17-01
Stengt på søndager.

📍 St. Olavs Gate 7