Konoji: Japansk bar med småretter og sake

Konoji er en bitteliten bar fylt med god japansk mat og drikke.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

På et lite hjørne i Trondheimsveien finner du en unik og autentisk japansk bar som byr på småretter, et stort utvalg sake og japansk vinyl.

Konoji betyr u-formet på japansk, som stemmer overens med formen på baren. Japanske lanterner sender ut varmt, rødt lys og setter en intim og hyggelig stemning. Vi har vært nysgjerrige en stund, og tok omsider en tur til “det japanske gatehjørnet” i Oslo.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Konoji på Tiktok?



Småretter og drinker 

Er du kjent med og liker Izakaya ved St. Olavs gate (som vi har besøkt tidligere), vil det glede deg å vite at dette er samme eiere og et ganske likt konsept. På Konoji byttes menyen ut med jevne mellomrom, så det er ofte noe nytt å smake på.

De serverer både tradisjonelle japanske småretter og egne komponerte varianter. Det er både varme og kalde retter å velge mellom, samt veganske alternativ. Prisen på smårettene varier mellom 38 kroner til 118 kroner. Vi prøvde ut en vegansk rett, Imomochi (85 kr), som er stekte potetmedaljonger med saus. Denne hadde crunchy topp og bunn, og en myk potetmasse inni. En enkel, men god rett.

I Japan er de opptatt av å bruke alt av dyret, så her serverer de også Gyuu sagariyaki (95 kr) som er stekte biter nyretapp med pæredippsaus. Nyretapp høres kanskje ulekkert ut, men er en liten stykningsdel plassert på undersiden av ryggbeinet hos storfe. Det er et stykke som er vanskelig å komme til, og blir derfor oftere kastet enn brukt. Denne falt veldig i smak hos oss. I lag med pæredippsausen ble det en delikat smaksopplevelse!

Drikkemenyen byr på mye spennende. Fra egne komponerte drinker, til forskjellig japansk sake, vin og øl. Blant utvalget på syv forskjellige drinker prøvde vi Hebi, som er en drink med habanero-shochu, roku gin og pasjonsfrukt. Den hadde mye smak og opplevdes sterk (både prosentmessig og på tungen). Prismessig lå drinkene rundt 130 kroner. 

Vi prøvde også Kirin og Tokyo Black, en lys pils og en porter. Gøy med japansk øl! Med et bredt utvalg av sake spurte vi om å få bartenderes anbefaling, og ble servert Kizan. Denne var litt dyr (245 kr for 25 cl) og ble servert i et glass, så det er lurt å oppklare hvor mange cl du ønsker på forhånd. Smaken ble litt for spesiell for undertegnede, men artig å smake på noe nytt.

Japansk og intimt 

Den lille baren har mye å feste øynene på. Fra enorme flasker med sake, til små rammer med bilder av dansende katter. I bakgrunn spilles det japansk musikk på vinyl som gir en helhetlig stemning. 

Stedet er lite og intimt, men de har utnyttet plassen godt for å kunne ha en del sitteplasser. Det er høye barkrakker og bord, og ved baren er det mulig å slenge seg ned på noen bruskasser. Utenfor har de fått til en hyggelig liten uteservering. 

Greit å vite at de ikke tar imot reservasjoner, så i helgene kan det være greit å være noe tidligere ute.

📍Trondheimsveien 16a