Vintageshopping i Oslo

vintage klær second hand på stativ

Litt av utvalget hos vintagebutikken Prisløs i Oslo sentrum.

Tekst & foto: Maren Mjelstad og Astrid Stenvold

Bærekraftig, billig og gøy! Oslo kryr av flotte brukt- og vintagebutikker, hvor du kan finne klær til en hver anledning. Her er våre favoritter.

Å handle vintage kan teste tålmodigheten i letingen etter noe som passer deg. Dette er samtidig noe av det som gjør vintage-shopping til en spennende opplevelse. Du kan finne kvalitetsplagg til en billig penge, noe som er mye bedre enn å kjøpe store mengder billige klær fra kjedebutikkene.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om tre gjemte bruktbutikker på TikTok?



Bærekraftig

Dette er en av de nyere butikkene innenfor second hand. Bærekraftig er en liten butikk på Hasle, hvor alt av klær er sortert etter farger. De har en herre-, dame- og barneavdeling. I tillegg er det en hel vegg med unisex-jeans som de kaller “Ola-veggen”. Prisene på jeansene lå på omkring 40 kr! Butikken hadde også utvalgt av diverse belter, sjal og sko. Under vår lille skattejakt fant vi blant annet det kjente merket Champion til 50 kroner for en t-skjorte, sko til 150 kroner og en herrebunad til 750 kroner(!).

📍Ulvenveien 81

No5. Vintage

Er du glad i vintage klær av høy kvalitet? Da er dette stedet for deg. På Frogner (tidligere Bislett) ligger nemlig denne lille butikken, fylt med nøye utvalgte klær, vesker og tilbehør. Siden varene er vintage styres ikke butikken av trender, men tilpasser naturligvis utvalget etter årstiden. Da vi var innom fant vi blant annet masse flotte kåper og jakker, fra flere store merker som Jil Sander, Armani og Burberry til en god pris.

📍Frederik Stangs gate 35

Prisløs

Midt i Oslo sentrum, bare et steinkast fra Karl Johan, har Prisløs slått seg til ro. I butikken finner vi en bred variasjon av klær og tilbehør, som kordfløyelsbukser fra Wrangler, skjorter fra Bogart og klassiske jeans fra Levis. Vintagebutikken er et gjenbrukskonsept basert på slow fashion. Det er et konsept som har fokus på rettferdig lønn i produksjonen, lavt karbonutslipp og mindre svinn.

📍Øvre Slottsgate 6

Velouria Vintage

Midt mellom Olaf Ryes Plass og Birkelunden ligger Velouria Vintage. Her har de et bredt utvalg av vintage-klær, og noe for enhver smak. Det som kanskje skiller Velouria Vintage fra andre lignende butikker er at du finner noen superkule band-t-skjorter og veldig mange forskjellige cowboy-boots. Stilen er preget av en 80-, 90- og tidlig 2000-tallsstil.

📍Thorvald Meyers gate 34

Vintage Wear by Ny York

Like ved Velouria Vintage finner du Vintage Wear by Ny York. Det er en fargerik og koselig butikk med veldig kule og retro klær. Ikke nøl med å ta meg deg et par plagg på prøverommet - for prøverommene er noe av det kuleste i butikken! Personalet er veldig trivelig, og svarer på hva enn du måtte lure på.

📍Thorvald Meyers gate 50

Robot

Har du en liten kleskrise? Litt lenger ned på Grünerløkka ligger en liten og kul butikk. På Robot finner du noe til enhver anledning. Butikken er preget av et 90-tallskonsept. Det er mye gutteklær, men som ofte kan passe jenter også. Pssst; Denne uka får de inn nye klær som passer bedre til årstiden vi er på vei inn i.

📍Korsgata 22 (inngang fra Markveien)

Frøken Dianas Salonger

Det første vi legger merke til i Frøken Dianas Salonger er de utrolig søte blusene. Mye av klærne er av japansk opprinnelse, og i 70-tallsstil. De har også et egetprodusert merke, Dianas Vintage, som består av klær i 30- og 70-tallsstil. I tillegg selger de klær fra Fair&Square som er etisk produserte klær fra Kina. Betjeningen er svært hyggelig og hjelpsom.

📍Markveien 56


Ma Vintage

På Frogner ligger denne lille perlen som selger eksklusive varer. Ma Vintage baseres på kommisjonssalg som vil si at de selger varer for privatpersoner. Her finner du alt du kan tenke deg av designervarer til en rimeligere pris enn hvis du skulle kjøpt nytt.

📍Briskebyveien 28

Psst! Har du fått med deg vintagebutikken Aces på Tøyen? Vi har vært der!