Paintball i Oslo: Ordentlig adrenalinkick

Paintball på Highjump i Oslo

Bildetekst.

[Annonse for Highjump]

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Visste du at man kan spille paintball i Oslo? Bare 20 minutter med bil eller buss fra sentrum, finner du Highjump Event som har tre ulike paintballbaner der du og vennegjengen kan oppleve latter og moro. 

Gjem deg bak hinder, dekk og ulike skjermer mens du prøver å skyte fienden på andre siden, og få et skikkelig adrenalinkick! Vi tok med gjengen hit og fikk testet konkurranseinstinktet.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Paintball på TikTok?



8000 kvadrat med paintball

I frodige omgivelser ut mot Østmarka ligger de tre paintball-banene. Til sammen er de på over 8000 kvadratmeter, så her er det mye plass til å boltre seg på. 

Opplevelsen startet med å få på oss klassiske grønne kamuflasjedrakter. Med en gang disse var på, begynte spenningen i gruppen å stige og vi gjorde oss klare for kamp!

Før vi kan gå ut på banen får vi en gjennomgang av sikkerhetsreglene i spillet. Her lærer vi reglene og hvordan man bruker markøren, som vi kaller våpenet man bruker i paintball. Vi får vite hvor vi skal skyte og ikke, og hvordan vi sikrer markøren. Slik sørger de for at opplevelsen blir bra for alle som spiller, og det føltes trygt for de som prøvde paintball hos oss for første gang også. 

Endelig får vi også utdelt maske og markør! Den gira gjengen tar gladelig med maskene og markøren bort til den første banen. Vi valgte å dele opp i to lag og spille “Last team standing”. Her kan vi anbefale å fordele så jevnt man kan utifra de som har spilt tidligere og ikke. Dette var den absolutt største banen og kunne tatt ganske mange flere spillere enn det vi var i vårt spill (fem mot fem).

Pang pang pang!

Plutselig er vi i gang og hjertet begynner å hamre litt ekstra umiddelbart. Det andre laget får raskt overtak og presser oss tilbake. Her er det god plass og mange ulike hinder, dekk og skjermer du kan titte ut fra, og gjemme deg bak. I midten av banen ligger også en hvitmalt bil du kan “lure deg rundt”.

Én etter én blir vi truffet og første runde er over på cirka ti til femten minutter. Man merker at man blir truffet, men det er ikke spesielt vondt som man jo ofte hører. Bekymringen for at det skal gjøre vondt gjør derimot opplevelsen desto mye morsommere, eller så hadde alle bare løpt rundt som ville høns.

Det er om å gjøre å bevege seg taktisk frem og skyte spillerne på det andre laget. Blir man skutt én gang er man ute (og med en malingsflekk), og går ut av banen med hendene i været til safe-zone.

Her tørker vi litt svette, i verste fall maling fra masken og slapper av litt før vi er i gang igjen. For vi vil ikke vente for lenge, det er gøy og adrenalinet flyter! Ikke minst fyller man på med kuler her, og kan kjøpe seg noe å drikke. Litt av moroa er jo debriefen lagene i mellom også mellom rundene. Det så neppe like macho ut fra sidelinjen, som hver enkelt opplevde det.

Mindre bane, mer action

Etter noen runder bevegde vi oss til en litt mindre bane, som lå inne i et skogområde med mer kupert terreng og flere trær på banen. Denne passet nok vår gruppe best, siden vi ikke var så mange.

Når man er “i spillet” er adrenalinet høyt, skuddene kommer fra flere hold, og det er om å gjøre å forstå hvor “fienden” befinner seg. Her ble det et mer intenst spill og skuddene flyr!

Litt mindre boltreplass gjorde det ikke bedre for vårt lag, og undertegnede ble ikke spillets vinner på denne banen heller. Etter et skudd i skulderen, på låret og rett i hjelmen. Du kjenner at du blir skutt på, men smerten er heldigvis kortvarig.

Engasjementet og konkurranseinstinktet er høyt, så timen vi spiller flyr, tross vi prøver å ha så korte pauser som mulig. Vi rekker knapt å levere inn markørene før røverhistoriene begynner å florere. En ting er i hvert fall sikkert, dette var noe samtlige hadde lyst til å gjøre igjen!

Ikke så dyrt

Til Highjump Event kommer både vennegjenger, jobbarrangementer, bursdager og utdrikningslag. Man kan faktisk være 25 personer på vanlige spill, og opp til 100 personer når man spiller oppdelt i turneringer.

Prisen gir ganske god valuta for pengene og er på 445 kroner (per person) hvis man er fra seks til ti personer. Da får man én time effektiv spilletid og har 200 kuler per person. Det er også mulig å kjøpe flere kuler ved behov. En eske med 2000 kuler koster 995 kr, og poser med 500 kuler koster 345 kr. Hvis man er flere en 9 personer kan man spille i 2,5 time med 500 kuler, for 695 kr.

De skreddersyr arrangementet etter hvor mange dere er og andre ønsker. Vi fikk jo selv oppleve selv at paintball er en artig aktivitet man kan gjøre med gjengen, og det passer egentlig for alle. Man har det gøy med hverandre, litt mer spenning en man vanligvis er vant med, og masse morsomme situasjoner.

Noe av det vi satte pris på er at det er enkelt å komme hit både med bil og buss. Det ligger innenfor sone 1 om du kjører kollektivt, og bussen (550) går relativt ofte fra Bjørvika bussholdeplass. Hvert kvarter frem til klokken 17:17, og halvtimes avganger deretter.

Her kan du lese mer om paintball i Oslo på Highjump, hvis du ble nysgjerrig og tror det kan være gøy for vennegjengen eller kollegaene en ettermiddag!

📍Stensrudåsveien 5