The Conservatory: En unorsk cocktailopplevelse

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Den relativt nye cocktailbaren i Bjørvika er en opplevelse utenom det vanlige, som bare dem som besøker stedet får et innblikk av - helt til nå. 

For de med forkjærlighet for britisk kultur og hjerte for god service, er vi sikre på at The Conservatory vil være en kjærkommen nyhet. 



Mystikk og spenning

De åpnet i november 2021 og fikk en tøff start, men ser nå lyst på tiden fremover. Lyst er det derimot ikke inne, men til motsats mørkt og mystisk. Mørkt møblement og gardiner trukket for, sørger for en mystisk opplevelse uten verken inn- eller utsyn. Fra utsiden ser det nærmest stengt ut, men bak døra venter en hyggelig og intim opplevelse.

Det er Esben Holmboe Bang, som også står bak Maaemo og The Vandelay, som har åpnet The Conservatory. Bare et par steinkast unna de to førstnevnte. Med seg på laget har han Anne Maurseth, som de siste årene har drevet baren Andre til Høyre

Stedet minner lite om andre plasser i byen, og skiller seg dermed ut som noe nytt og spennende. Fra første stund ble vi tatt godt imot av penkledde ansatte, som fra start tilbydde seg å ta jakkene våre. Dette er definitivt et sted som setter god service i forsetet, og vi kan ikke annet enn å kalle den upåklagelig. Riktig nok ikke helt typisk norsk, men her inne glemmer man nesten tid og sted. En liten stund drømte vi oss bort til pulserende London og deres mange cocktailbarer.

Nytelse for flere sanser 

Både lyssettingen og musikken er behagelig. Her har de samarbeidet med Smalltown Supersound for å sikre god lyd. Virkelig et sted man kan lene seg tilbake og nyte det man har i glasset, samt det som er på høyttalerne. Utover våren er det også planlagt live-underholdning i form av DJ.

Menyen består hovedsakelig av fem signaturdrinker, noen klassiske drinker, og bobler i ulike varianter. Vi gikk selvfølgelig for signaturdrinkene, utviklet av barsjef Carl Wiman fra Himkok. Vi startet med en Whiskey Sour med stikkelsbærjuice, toppet med rabarbrarot-olje. Vi spurte etter noe syrlig, og det fikk vi. 

Vi prøvde også drinken Orchard 75 med gin av eple, champagne og sitronjuice. En syrlig og god drink med temmelig autentisk smak av eple. Prisen derimot er ikke like hyggelig som smaken. Drinkene kostet hver for seg 250 og 260 kroner. Noe stivt syntes vi, men med hele opplevelsen tatt i betraktning, er det sikkert verdt pengene for mange.

Besøket var en spennende opplevelse, spesielt fordi vi visste lite om hva som ventet oss. Vi følte oss godt ivaretatt hele tiden, og det er uten tvil dyktige folk som tar deg imot. Om du setter service og gjennomførte drinker høyt, så er kanskje dette stedet din nye favoritt. 

Psst! Ønsker du å teste flere cocktails i forskjellige prisklasser? Sjekk ut våre favoritter! 

📍Rostockgata 42