Topp 5 cocktailbarer i Oslo

Svanen er med blant våre fem beste tips til cocktailbarer du må sjekke ut i Oslo. Kanskje finner du en ny favoritt?

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Her bør du unne deg et høyt stettglass med forførende farger en lørdagskveld! Disse har det beste utvalget på cocktailmenyen, fantastiske drinker, stilige lokaler og skikkelig god stemning.

Vi har laget en liste over cocktailbarer du må sjekke ut, og kan ta med en date eller vennegjengen på. Du vil nok kanskje få minst en overraskelse!

Psst! Har du sett videoene vi har delt om Cocktails i Oslo på TikTok?



Torggata Botaniske 

Torggata Botaniske kan by på friske botaniske cocktailer for enhver smak. Enten du ønsker å gå for de klassiske med deres botaniske vri, eller deres signatur-cocktails. Det er et utvalg på elleve forskjellige varianter hvor prisen ligger på rundt 150 kroner. Vi kan anbefale å prøve ut deres Miss Basil eller Sherry Bombe. 

Cocktailbaren er kjent for sitt frodige innemiljø med alle sine planter og uformelle atmosfære. Grønne planter slynger seg fra det ene hjørnet i taket til det andre, og gir en skikkelig jungelfølelse. En drøm for de med grønne fingre! I bakgrunnen høres det instrumentale beats, som gir en skikkelig laidback stil i baren. Et perfekt sted for å ta med en venn og catche up.

Aldersgrense er 20 år. Det er ingen reservasjon, kun drop-in.

📍Torggata 17B

*ISM

Den freshe baren i Stortinggata kan by på en spennende cocktailmeny. Utvalget består av 13 forskjellige cocktails, hvor syv av de er deres særegne varianter i sesongens tema. Nå gjelder Winter Wonderland hvor du for eksempel kan bestille Frozen Coffee Colada, American Eggnog og Sleigh Ride. Er du litt ferdig med vintersesongen kan vi anbefale Tropic Thunder, Amaretto Sour og Spicy Mango. De to sistnevnte ble undertegnedes favoritter! Prisene varierer fra 165 til 200 kroner.

Hos *ISM får du veldig club vibes, og det er mørkelilla lys rundt baren som gjør at barhylla ser skikkelig fresh ut. En diskokule henger i det ene hjørnet og øker stemningen sammen med slagere som spilles i bakgrunn. Dog regn med å bli litt hes i stemmen hvis du planlegger å snakke mye. Her kan man sette seg ved baren eller i en egen bås. Et perfekt sted å ta med vennegjengen for god stemning! Aldersgrensen er 23 år.

📍Stortinggata 12

Dæl 

[Stengt permanent]

Nabolagsbaren Dæl som er litt gjemt i Københavnsgata har en cocktailmeny hvor du får seks valg av forskjellige cocktails. Noen av dem er egenkomponerte og noen klassikere med deres egen vri på som Æld Fashioned, Queen Crimson og deres spesial The Ashley Schaeffer. Drinkene ligger på 142 - 158 kroner.

Baren som holder til i et tidligere vaskeri har fått et moderne industrielt preg. Med steinplater, mørkegrønne vegger og organiserte hyller bak baren. Et stort fellesbord opptar store deler av lokalet, og er utstyrt med egen vannkran og vinkjøler til hver plass. Supersmart! Det spilles chill bakgrunnsmusikk som ikke er i veien for en god samtale. 

Aldersgrensen her er 20 år. Det er ikke mulig å reservere, kun drop-in.

📍Københavnsgata18 

Bettola

På hjørnet nederst på Løkka finner du Bettola, en italiensk aperitivo bar. Deres cocktailmeny består av flere klassikere og signaturdrinker som Mitch Martini. En syrlig og god drink med smak av pasjonsfrukt, eple og fersken. Eller hva med Limoncello spritz, en musserende variant med italiensk sitronlikør. Prisene ligger på rundt 160 til 175 kroner.

Lokalet er smalt, intimt og møblert i retro stil. Da vi var innom var det så fullt at musikken (hvis den var der) ble overdøvet av samtaler. Utenom en lørdagskveld er Bettola perfekt for en date i det dunkle lyset og behagelige stemningen. 

Aldersgrensen her er 21 år. Reservasjon kan gjøres på deres Facebook-side.

📍Trondheimsveien 2 

Svanen D.G.Æ

Hos Svanen fermiterer de jordbær, brygger egen ingefærøl og bruker gamle medisinske urter som ingredienser til sine cocktails og drinker. De har en stor cocktailmeny med seks ulike signatur cocktails som for eksempel Smørbukk eller Bygdøy Beach Peach. Samt klassiskere som Mai Tai, Paloma og New York Sour. Drinkene her ligger på 165 kroner.

Baren har historie helt tilbake til 1800-tallet, da lokalet var et apotek. Ennå ser det nesten identisk ut fra den tid, et vel bevart kulturminne. Her blir du ikke møtt av høylytt musikk, men heller behagelig bakgrunnsmusikk som gammel soul, funk og RnB. Lokalet er delt opp så man kan gjemme seg litt vekk, og få en mer privat atmosfære.

Aldersgrensen her er 21 år. Reservasjon kan gjøre på deres hjemmeside.

📍Karl Johans gate 13

Disse bør du også sjekke ut!

Holder det ikke med fem alternativer? Her er flere spennende cocktailbarer vi liker godt i Oslo.

The Conservatory i Rostockgata 42, Andre til Høyre i Youngs gate 19 , Nedre Løkka Cocktailbar i Thorvald Meyers gate 89, eller Pier 42 på Jernbanetorget 2 er utvilsomt verdt å nevne.

Kos deg med drinkene!