Casbar: Digg og spesiell italiensk pizza

Ikke bare pizzaen er god på CASBAR. Det urbane interiøret er veldig kult!

[sponset]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Bare et steinkast unna knutepunktet Nationaltheatret, kan du nyte pizza med smakskombinasjoner du sjeldent har smakt før. Vi har vært hos Casbar, en moderne pizzeria og bar med urbant preg.

Her får du klassiske pizzaer gjort på en ny måte, med hjemmelagde ingredienser og nye smaker. Og vi er alltid på jakt etter spennende nye varianter!



Fargerike og hjemmelagede porsjonspizzaer

Når du kommer inn inngangsdøra, blir man møtt av den fargerike disken. Bak den står kokkene og kutter friske råvarer, og tar pizzaer inn og ut av ovnen. Friske urter pryder disken, og bidrar til en lukt som trigger matlysten idet vi kommer inn.

Endeveggene er dekket av speil, og med hengende lamper som pryder taket skapes en illusjon av stor romslighet, samtidig som det føles veldig koselig. Casbar sine lokaler er akkurat passe store, med et raust antall sitteplasser. De mange vinduene gir godt med lys inn, og utsyn til Olav Vs gate for nysgjerrige gjester.

Her er det fokus på å lage mat fra bunnen av, og pizzabunnene bakes på morgenen. Helt ned til tilbehør som dressing og topping, vispes og mikses nettopp på dette kjøkkenet. På menyen er det åtte porsjonspizzaer. Vi smakte på fire av dem: Pepperoni (215 kr), Sunflower (205 kr), Spicy Thai Chicken (215 kr) og Okonomiyaki (215 kr).

Chilihonning eller chevre på pizzaen?

Vi er mange som kjenner og elsker den klassiske italienske pepperonipizzaen. Her har de kjørt sin egen versjon, hvor salt møter søtt og sterkt. Den er toppet med jalapeño og chilihonning, og sammen med resten av ingrediensene blir dette en smaksopplevelse vi gjerne gjentar.

Hvis du ønsker et kjøttfri alternativ, kan du bestille Sunflower. I stedet for kjøtt får du en grønnsakssalsa på toppen, som ved første øyekast ligner på kjøtt. Pizzaen er også toppet med smakfull chevre fra Haukeli og tynne skiver av squash. Etter å ha spist denne, kan vi berolige alle som tror at vegetar smaker lite, for det gjorde ikke denne. Denne pizzaen kan også fås vegansk. 

Det er ikke bare norsk ost som dukker opp blant ingrediensene på menyen. På Spicy Thai Chicken får man både rømme fra Røros og økologisk kylling fra Hovelsrud gård. Denne er det futt i, og passer til de som liker at det er litt sterkt og friskt.

En «japansk overraskelse»

Den siste pizzaen vi smakte på, var den som virkelig overrasket oss. Okonomiyaki er mest kjent som en versjon av japansk pannekake. Den skiller seg ganske mye fra vår søte middagspannekake her hjemme, da den er salt og ofte består av kål, kjøtt og japansk majones. De har tatt utgangspunkt i denne pannekakeretten i pizzaen med samme navn. Selv om smakene for seg var kjente, har vi aldri smakt en pizza med denne sammensetningen, og vi ble absolutt begeistret!

Kjøkkenet stengte klokken 22, men kvelden trengte heldigvis ikke å være slutt av den grunn. De holder åpent til klokken 03 hver helg, som legger til rette for en helaften med både middag, mye godt i glasset og god stemning ut i nattens timer…

Nå som sola og våren er i anmarsj, gleder vi oss til å kose oss igjen med digg pizza på uteserveringen deres!

📍Olav Vs gate 2

Psst! Trenger du flere forslag til steder å nyte italiensk mat? Da bør du sjekke ut vår oversikt.