Studentrabatter i Oslo

Burger i bakgården til Østbanehagen.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen og Astrid Stenvold

Som student er ofte budsjettet litt trangt. Derfor er det med glede å fortelle dere at det finnes massevis av studentrabatter på diverse steder i Oslo.

Et tips fra oss er alltid å dobbeltsjekke om det er en studentrabatt, for mange steder tilbys det selv om de ikke har utlyst det. Spør i kassa, så sparer du et par kroner her og der. Husk at du som regel må ha med deg studentbevis for å kunne benytte deg av rabattene.


Underholdning og uteliv

Latter - På tirsdager får du studentpriser på standup på Klubbscenen. Da koster billetten 175kr. Ta turen for lattergaranti!
📍Holmens gate 1

Syng og Syng Mer - Karaokebar på Grünerløkka og i sentrum, som forresten er en veldig artig ting å gjøre med nye studiekamerater! Hver tirsdag er det gratis drop-in på karaokerom for alle studenter.
📍Nedre gate 8

Oslo Bar & Bowling - Spill to serier bowling til prisen av én! Prisen på en serie varierer ettersom når du spiller, men ligger fra 42 til 72 kroner per serie. Tilbudet gjelder mandag til onsdag kl. 11-24, torsdag og fredag kl. 11-16 og søndag kl. 19-24. Husk studentbevis!
📍Torggata 16

Den Norske Opera & Ballett - Besøk vår flotte Opera som gir deg 50% studentrabatt på alle forestillinger. Prisene varier, men ligger som regel mellom 200-400kr.
📍Kirsten Flagstads Plass

Astrup Fearnley Museet - Her får du inngang for kun 100 kroner. Dette er et veldig populært museum blant studenter. Om du vil besøke museet mer enn to ganger i året kan det være lurt å kjøpe U25 medlemskap; Dette er for alle under 25 år, og koster 190 kroner i året. Da får du også fordeler som rabatt i museumsbutikken, i restauranten, prioritert inngang og gratis omvisning.
📍Strandpromenaden 2

Roseslottet - For drøye 100 kroner (37,5 % rabatt) kan du besøke Roseslottet, med viktig kunst og flott utsikt. Du kan lese mer om Roseslottet i artikkelen fra vårt besøk.
📍Frognerseteren

Escape Rooms - The Escape Games og Kingdom of Escape Rooms tilbyr begge 20% studentrabatt. Her blir man satt i et rom fylt med oppgaver og gåter, man må løse for å komme seg ut. Dette er en perfekt aktivitet med nye bekjentskaper, og er veldig morsomt.
📍Escape Games: ​​Kirkegata 20 📍Kingdom of Escape Rooms: Cort Adelers gate 18

Mat og drikke

Døgnvill - Hvem er ikke glad i en deilig burger? Her får du 10% avslag på all mat, i tillegg til egne studentpriser på utvalgte drikkevarer. Du finner restaurantene på Bjørvika, Tjuvholmen og Vulkan.
📍Døgnvill Bjørvika: Operagata 6

Østbanehagen - Litt gjemt, men supersentralt på siden av Østbanehallen ligger denne bakgårdsperlen. Her får du 10% studentrabatt på alt ved fremvisning av studentbevis. Da får du en kode du kan bruke når du bestiller med QR. 
📍Jernbanetorget 1

YO! Sushi - Frister det heller med sushi, kan du benytte deg av 25% studentrabatt på all mat her. Du finner sushirestauranten inne i Østbanehallen.
📍Jernbanetorget 1

Café Sør - Kafé og lunsjsted på dagtid, blant annet med et rikelig utvalg te og en matmeny som passer perfekt til lunsj. I tillegg har de en raus studentrabatt på 20% hvis du kjøper mat og drikke sammen (gjelder ikke alkohol)! På kveldstid er det mye liv her, som regel med livemusikk og dans.
📍Torggata 11

Eckers - Hyggelig kafé som du finner rett ved Ullevål hageby. De gir deg 10% studentrabatt på alt! Stedet er kjent for å ha gode sandwicher, smoothie og bra kaffe. Vi skrev om kafeen deres på Frogner i 2019, men det er kun på Ullevål de har studentrabatt.
📍 Eckersbergs Gate 41 (Frogner) 📍Vestgrensa 2 (Ullevål)

Studentkjellerne på Blindern - Her får du billige drikkevarer! De drives av frivillige studenter og derfor er prisene også veldig studentvennlige. Det er som regler ikke langt over 50kr for en halvliter. Du trenger selvfølgelig ikke gå på Blindern for å komme inn. Åpningstidene varierer fra kjeller til kjeller, men noen av de du kan sjekke ut er:
📍U1 📍Uglebo 📍RF-kjelleren 📍Escape

Trening

SATS - Som student får du 20% rabatt på alle medlemskap. Du finner deres treningssenter rundt om overalt i byen.
📍SATS Akersgata: Akersgata 51

SIO Athletica - Som student i Oslo vil du komme borti SIO, som er studentskipnaden i Oslo. Her kan du trene til en rimelig penge, og de har også treningsentrene i hele byen. De har alt fra svømmebasseng til klatrevegg og gruppetimer.
📍SiO Athletica Domus: Trimveien 4

Dancespace - Dancespace er et dansestudio ved Ryen. Her har de flere typer danseklasser, man får gratis prøvetime og 20% studentrabatt.
📍Oluf Onsums vei 9B