Østbanehagen: Bakgårdssjarm på Oslo S

[sponset mat]
Tekst & foto: Maren Mjelstad / Video: Gabriel Viola

Skjulte og sjarmerende bakgårder har vi alltid hatt litt ekstra sansen for. Bak den velkjente tigern i Tigerstaden, bokstavelig talt vegg-i-vegg mellom Oslo S og Østbanehallen finner du Østbanehagen.

Langs veggen til togstasjonen står det langbord hele veien, med god plass for et lystig lag. Mens vi sitter der titter kveldssolen inn i bakgården, og sola lyser opp den fargerike dekoren som gir en urban og sommerlig stemning. Ettersom himmelen blir mørkere, skaper lyslenka i taket over bordene en koselig atmosfære.

På høyttalerne spilles alt fra det norske jentebandet Razika, til American Pie av Don McLean. Så om du liker gamle klassikere eller fresh norsk pop, vil du nok høre en sang du kan synge til her.

Bakgård = grillmat

Maten som serveres er fra Opland Burger & Steak. De har blant annet ulike hamburgere, en veldig god BBQ pork, snacks og fries, eller wraps med ulikt fyll. Ettersom vi var her nesten hele gjengen fikk vi smakt på det meste...

Vi sier aldri nei til en god hamburger! Alle burgerne er 180g norsk kjøtt og serveres i ulik stekegrad. Vi bestiller Umami bbq burger og Bacon triple cheeseburger, begge medium stekt. Undertegnedes hadde masse smak, og var utrolig saftig og rød i kjøttet. Sammen med de tre ostene cheddar, mozzarella og gruyère, ble maten raskt borte fra tallerkenen. For disse slo veldig godt an!

Om du ønsker en rett uten kjøtt har de Veggie wrap med bønner og kikerter. Wrapen var god, men vi skulle ønsket vi visste vi kunne bytte til en vegetar patty. En av oss prøvde seg også på kyllingwrapen, som var en liten fest av smaker fra salatmiks, ostemiks (mozzarella og gruyere), pico de gallo, mango chilisaus og rømme. Den var mye bedre enn hva vi er vant til med wraps, men det bør det være også når det er rett fra kjøkkenet!

Fries stjal showet

Hovedrettene har en pris fra 149kr til 215kr. En av de ansatte fortalte at det kommer flere retter enn det som stod på menyen, blant annet en hjemmelaget vegansk burger. I tillegg til noen smakfulle kjøttretter i første omgang. For eksempel BBQ pork - langtidsstekt svinenakke fra smoker’en som vi fikk en pre-taste av, var veldig god!

De ulike variantene av fries stjal showet hos flere av oss. Deres loaded fries besto av vanlige sprø fries toppet med bacon, tomat og dressing, som ble en vinner i god smak. Man kan også få disse uten bacon.

Søtpotetfriesen ble også beskrevet som perfekt. Akkurat så sprø og saftig som man alltid håper på, men sjeldent får... Men nå fikk vi det! «De var veldig digge», syntes vårt nyeste redaksjonsmedlem, Kjersti.

Byen beste … ?

Tvers over rekken med bord står den fargerike baren. Her kan man kjøpe både friske mocktail og smakfulle cocktails. Her kan man finne noe som passer alle. En halvliter øl med dugg på glasset blir beskrevet som utsøkt, og deres tørre hvitvin kunne absolutt nytes til burgeren.

Her kom vi også over det flere av oss mente måtte være byens beste Aperol spritz. I stedet for å snurpe leppene etter en bitter slurk, er denne aperolen friskere og søtere enn andre plasser. Så om du er som undertegnede og tenker at du ikke liker denne drinken, bør du kanskje testen denne før du setter to streker under svaret. 

Åpningstiden for bakgården er fra klokken 16 til 22 hver dag.

📍Jernbanetorget 1