Håndbakt: Økologisk brunsj i frodige omgivelser
Tekst, foto & video: Oda S. Hessen
Fysen på brunsj? Da bør du besøke nabolagsperlen Håndbakt på Tøyen!
Vegansk bakeri
Håndbakt er Norges første plantebaserte surdeigsbakeri og er drevet helt økologisk. Utvalget består av ferske bakverk fra eget bakeri i lokalet, brunsj og forskjellige drikkevarer, både varm og kald.
Vi gikk for Turkish Eggs chipotle style og Eggs Florentine til 175 kroner, men fristelsen var også stor for deres Acai skål (145 kr.)
Fra drikkemenyen valgte vi Lykke Brus Rabarbra, og hylleblomstsaft til 59 kr, men de serverer også diverse kaffe og te for de som heller ønsker det til brunsjen.
Frodige omgivelser
Solen skinte da vi besøkte Håndbakt, og uteserveringen fylte seg fort opp. De har også noen sitteplasser inne, med store vinduer og et tre midt i lokalet, får man følelsen av å sitte i en frodig bakgård. Flere satt å strikket inne og vi ble fort gjort oppmerksom på at de arrangerer «strikk og vin» kvelder her.
Rundt oss satt mennesker i alle aldre, i selskap av famile, venner eller alene. De fleste sitteplassene ute egnet seg best for par, men det var også noe mulighet for mindre grupper. Mens bordene inne rommet flere sitteplasser.
Åpningstider:
Mandag - søndag: 10-17