Spisestedene vi likte ekstra godt i 2024
Tekst & foto: Kathrine Skjærum
Vi spiste oss gjennom enda et år i Oslo og disse fem stedene er våre absolutte favoritter fra fjoråret.
Disse fem stedene har vi alltid gått fra mette, fornøyde og uten å ha for dårlig samvittighet for lommeboken.
Osloslo
På Osloslo får du fem nye retter hver måned, et interiør som skal matche ‘månedens råvare’ og koselig beliggenhet på basaren over Youngstorget.
Her oppdaterer de menyen hver måned hvor det er en råvare som får hovedrollen i alle rettene. Så det kan være lurt å sjekke instagrammen deres før du tar turen så du vet om det er en råvare som fenger dine smaksløker.
Snacksmenyen er derimot fast inventar og her måtte vi prøve noen varianter. Husets tartar likte vi veldig godt og kommer i både hel (235 kr) og halv porsjon (155 kr). I tillegg valgte vi Boquerones (130 kr), Ost (110 kr) og brød med tomatsmør (50 kr). Her kan vi anta at smøret har en annen smak neste måned. På en liten ostetallerken fikk vi en deilig alpeost.
Ellers på den faste menyen finner du hip bistrosnacks slik som Mandler (65 kr), Oliven (65 kr), Makrellrilette (130 kr), Spekemat (110/125 kr), pluss et utvalg Rogn til mellom 85 og 135 kr.
Åpningstider:
Tirsdag - lørdag: 17 - 22:30
Palate
Hos Palate kombinerer de det beste fra det italienske og franske kjøkken, med skandinaviske råvarer. Da vi var innom testet vi ut noen retter fra lunsjmenyen deres. Det ble først en focaccia med pisket brunt smør (59 kr) som bare smeltet på tunga. Til hovedrett ble det blåskjell med pommes frites (249 kr) som hadde en liten vri med sylteagurk, og fersk pasta med salcicciapølse og nduja (255 kr).
Store vinduer slipper inn rikelig med lys, og den åpne planløsningen gjør at man alltid føler seg nær fjorden. Restauranten klarer å balansere en avslappet atmosfære sammen med følelsen av litt luksus. Den elegante innredningen, med et harmonisk samspill av naturlige materialer og moderne design, gir en følelse av ro og luksus.
Åpningstider:
Mandag: 16 - 23
Tirsdag - fredag: 12 - 21
Lørdag: 13 - 23
Kolonihagen
Ikke langt unna Frognerparken finner du Kolonihagen Frogner, et sted som kombinerer kortreiste råvarer med en avslappet og koselig atmosfære. Med et rustikt, men moderne interiør og en avslappet atmosfære, føles det som å komme inn i en skjult oase midt på Frogner.
Brunsjen hos Kolonihagen er ikke bare smakfull, men også laget med omtanke. Her bruker de råvarer som er kortreiste, økologiske og i harmoni med sesongen. Rettene er akkurat passe porsjonert for å kunne deles. Kombinasjonen av varm service og kortreist mat setter prikken over i'en. Det perfekte samlingsstedet for en koselig lørdagsbrunsj. Prisene på brunsjen ligger på 260-330 kroner.
Kolonihagen ligger skjermet i en sjarmerende bakgård på Frogner, noe som gir stedet en følelse av å være en skjult og liten grønn perle. Lokalet er lyst og luftig, og med grønne planter (og blomster i taket) kunne vi føle den friske og levende stemningen.
Åpningstider:
Tirsdag - torsdag: 10 - 22
Fredag: 10 - 23
Lørdag: 13–16 / 17–23
Skovveien Bar & Pizza
Hvem elsker vel ikke kombinasjoen pizza og drinker? Hos @skovveien15 testet vi to av pizzaene; Vodka Nduja (240 kr), perfekt for deg som liker spicy mat og sesongens tomater (240 kr). Sistnevnte ble vår favoritt! Tomatene var ekstremt ferske og smaksfulle, sammen med en kremete burrata i midten.
Så gikk vi over til drinker og fikk en veldig god anbefaling, nemlig Amaretto Sour (162 kr). Vi prøvde også ut deres cocktail med Hylleblomst (162 kr), som var en ginbasert drink som traff midt i blinken. Og sist men ikke minst en god klassisk Limoncello Spritz (152 kr).
Stedet er delt opp i mange forskjellige rom og har en uteservering for solrike dager.
Åpningstider:
Tirsdag - Torsdag: 15 - 00
Fredag - lørdag: 15 - 01
Søndag: 14 - 00
Felloni & Piersante
Denne søte lille delikatessebutikken, @felloni_og_piersante har et lite utvalg ferske sandwiches som vi forelsket oss helt i sammen med den sjarmerende stemningen i butikken.
På menyen kan du velge mellom tre ulike sandwicher; porchetta, salsiccia og vegetar. Alle koster 129 kroner. Den første vi smakte på var Porchetta, som er en form for italiensk ribberull! Satt sammen med frisk salat og en nydelig sennep- og honningsaus.
Den andre vi prøvde ut var Salsiccia, med salat og pesto piccante. Den italienske pølsen hadde en lun temperatur. Smaken var salt og også denne var godt komponert. Begge sandwichene var mettende og utrolig ferske. De hadde i tillegg et vegetaralternativ med salat, tomat, mozarella og pesto.
Butikken er fylt med råvarer forbundet med italiensk tradisjon. Det henger pølser fra taket, og bak disken kan du se kokkene smøre de ettertraktede focacciaene deres. Her kan du fylle handlekurven med blant annet deres hjemmelagde ferske og fylte pasta, spekemat, og et rikt utvalg av pølser. I tillegg byr de på egenproduserte pesto, sauser og tiramisu.
Åpningstider:
Mandag - torsdag: 11:30 - 18
Fredag: 11:30 - 19
Lørdag: 11:30 - 18