Kolonihagen Frogner: En liten grønn perle i Oslo

Tekst, foto & video: Aleksandra Foslie Jentoft

Lyst på den ultimate brunsjopplevelsen i Oslo, som er både smakfull og bærekraftig? Ikke langt unna Frognerparken finner du Kolonihagen Frogner, et sted som kombinerer kortreiste råvarer med en avslappet og koselig atmosfære.

Med et rustikt, men moderne interiør og en avslappet atmosfære, føles det som å komme inn i en skjult oase midt på Frogner. Vi tok turen en lørdag formiddag for å teste ut deres brunsjmeny. Kort sagt: vi ble ikke skuffa!



Nydelig brunsj med god samvittighet

Brunsjen hos Kolonihagen er ikke bare smakfull, men også laget med omtanke. Her bruker de råvarer som er kortreiste, økologiske og i harmoni med sesongen. Vi startet med dagens gryte (280 kr), som denne lørdagen besto av saftig hjort servert med grønnsaker med fyldig saus - en absolutt favoritt!

Neste rett var dagens salat med konfitert andelår (330 kr). Her får du en nydelig balanse av noe sprøtt, friskt og mørt. Og selvfølgelig, vi kunne heller ikke motstå nybakt surdeigsbrød fra deres eget bakeri (90 kr), servert med smør som smelter på tungen.

Rettene er akkurat passe porsjonert for å kunne deles. Kombinasjonen av varm service og kortreist mat setter prikken over i'en. Det perfekte samlingsstedet for en koselig lørdagsbrunsj. Prisene på brunsjen ligger på 260-330 kroner. Skulle du ønske mer, har de også småretter som kimchi dumplings, Nýrkrem med mandarinsorbet, samt mye annet (90-210 kr).

Liten grønn perle

Kolonihagen ligger skjermet i en sjarmerende bakgård på Frogner, noe som gir stedet en følelse av å være en skjult og liten grønn perle. Lokalet er lyst og luftig, og med grønne planter (og blomster i taket) kunne vi føle den friske og levende stemningen 🌱

Etter brunsjen kan du også ta turen innom Kolonihagens egen vinbar. Den intime og koselige atmosfæren her gjør det til et perfekt sted for å nyte et glass naturvin etter måltidet, eller et lite dykk i deres spennende vinutvalg. En skikkelig bonus for vinelskere!

Skulle du foretrekke en middag fremfor brunsj, har de også en populær kveldsmeny. Her får du både deleretter for to (450-1100 kr), østers (50-60 kr per stk), småretter (90-280 kr) og dagens meny som består av 4 eller 5-retters med tilhørende vinmeny (795-895 kr).

Kolonihagen er like opptatt av bærekraft som de er av smak. Med kortreiste råvarer og en meny som følger sesongene, kan du nyte måltidet med god samvittighet. Perfekt for deg som setter pris på mat med historie og omtanke, i et lokale som virkelig skiller seg positivt ut blant Oslos restaurantjungel.

Åpningstider
Tirsdag - torsdag: 17-22
Fredag - lørdag: 17-23
Brunsj: Lørdager 11–16

📍 Frognerveien 33