Osloslo: En ny råvare i fokus hver måned

Tomatgnocci og tomatterte hos den nye bistroen Osloslo, på Youngstorget.

Tekst & foto: Nora Sæter

Dersom du elsker tomater kan du trygt ta turen til Youngstorget. Forrige uke åpnet en splitter ny bistro som baserer menyen på en ny råvare hver måned. Nå i august står sesongens tomater for tur.

Osloslo får du fem nye retter hver måned, et interiør som skal matche ‘månedens råvare’ og koselig beliggenhet på basaren over Youngstorget. Er sopp mer din greie? Ta heller turen i september!



Spis tomater til du blir rød

Det er en spent mann som tar oss imot på Osloslos aller første åpningsdag. Med utsikt over Youngstorget (hvor Staysman skal holde konsert mens vi mesker oss i tomater) forteller restauranteier Victor Ramn ivrig om både meny, konsept, inventar og fremtidige planer. 

På Instagram beskriver de seg som “en skikkelig liten bistro på Youngstorget”, og vi får vite at tomaten kalles kjærlighetseple på fransk. For i august er det tomaten som er stjerna, og på veggene henger illustrerte bilder av tomaten. Også interiøret skal nemlig gjenspeile hva som er månedens utkårede grønnsak.

Menyen består denne gang av Tomatceviche (155 kr), Gazpacho (125 kr), Friske tomater (135 kr), Tomatgnocchi (165 kr) og Tomatterte (140 kr). Ideen er at alle rettene skal deles (selv om suppen var litt vanskelig å dele), men dersom man er flere enn to bør man naturlig nok bestille litt mer enn bare én av hver rett.

Ingen kom´an ketchup 

Vi gledet oss til å smake, og bestemte oss for å prøve alle! Friske tomater (135 kr), som høres ut som den kjedeligste av de fem rettene, var kanskje den beste. Dette er en slags tomatsalat som består av hanasandtomater med gremolate, tempura og blåmuggost. Helt nydelig kombinasjon! 

Cevichen, som består av ørret med ørretrogn og tomatkrem servert på en sprø tostada, blir også en vinner. 

Fra snacksmenyen, som er fast inventar, måtte vi også prøve noen varianter. Husets tartar likte undertegnede veldig godt og kommer i både hel (235 kr) og halv porsjon (155 kr). I tillegg valgte vi Boquerones (130 kr), Ost (110 kr) og brød med tomatsmør (50 kr). Her kan vi anta at smøret har en annen smak neste måned. På en liten ostetallerken fikk vi en deilig alpeost.

Ellers på den faste menyen finner du hip bistrosnacks slik som Mandler (65 kr), Oliven (65 kr), Makrellrilette (130 kr), Spekemat (110/125 kr), pluss et utvalg Rogn til mellom 85 og 135 kr.

Tomatomato bistro baby

Den som vil ha noe søtt, kan velge mellom Sjokoladekake (140 kr) og Pannacotta (145 kr). Victor kunne videre fortelle at de var innom tanken på å servere en tomatbasert dessert, men la prosjektet raskt på hylla. Mon tro om vi får servert en soppbasert is eller pudding i september?

Pilsen ligger forøvrig på 115 kroner for 0,4, og som på enhver god bistro får du også på Osloslo et godt utvalg viner både på glass (fra 132-194 kr) og på flaske (fra 720-1750 kr). 

Nykommeren tilbyr i det store og hele et fint konsept, med en leken tomattolking og en smaksrik opplevelse. Vi kommer igjen! Undertegnede gleder seg til agurk står for tur.

Åpningstider:
Tirsdag til lørdag fra kl. 17-00

📍Youngstorget 6