Palate: Ny destinasjon for matelskere i Oslobukta

Tekst & video: Celia Wenk-Wolff / Foto: Aleksandra Foslie Jentoft

Denne nyheten i Oslobukta serverer nydelig mat i solskinns- og interiøridyll. Dette er en destinasjon for matelskere, som definitivt er verdt turen!

Med både innendørs og utendørs servering, er Palate et perfekt sted for solrike dager like ved fjorden.



Smak av middelhavet

Palate kombinerer det beste fra det italienske og franske kjøkken, med skandinaviske råvarer. Vi var her midt på dagen og smakte på noen retter fra lunsjmenyen deres.

Det ble først en focaccia med pisket brunt smør (59 kr) som bare smeltet på tunga. Til hovedrett ble det blåskjell med pommes frites (249 kr) med en vri av sylteagurk, og fersk pasta med salcicciapølse og nduja (255 kr).

Til slutt bestilte vi litt dessert. Det ble rabarbara- og hibiskusterte med yoghurtis (175 kr), som kanskje ble litt for stivt i forhold til friske jordbær og kaffeis (155 kr). Rabarbraen virket hakket umoden og litt hard terte, men ellers veldig gode smaker!

Følelsen av litt luksus

Restauranten klarer å balansere en avslappet atmosfære sammen med følelsen av litt luksus. Den elegante innredningen, med et harmonisk samspill av naturlige materialer og moderne design, gir en følelse av ro og luksus.

Store vinduer slipper inn rikelig med lys, og den åpne planløsningen gjør at man alltid føler seg nær fjorden.

Enten du er ute etter en romantisk middag for to, en hyggelig lunsj med venner eller en storslagen feiring, vil nok dette stedet passe godt. Noe som gjør den til et ideelt valg for enhver anledning.

Åpningstider:
Man: 16-23 / Tir-fre: 12-21 / Lør: 13-23 / Søn: Stengt

📍Dronning Eufemias Gate 23