Små unike kafeer i Oslo

Pica Pica: En av flere små unike kaféer vi liker veldig godt.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Det er ikke alltid lett å finne kaféer som skiller seg ut, men Oslo har flere koselig og unike kaféer man bør vite om. 

Vi har derfor samlet fire nabolagsperler vi mener absolutt er verdt å dra innom for å få en litt annerledes kaféopplevelse enn hva man kanskje vanligvis går for. 



Kiosk: Liten og sjarmerende

Når vi først skal nevne små unike kaféer må selvfølgelig Kiosk nevnes. Det er en liten kafé, faktisk på lille 15 kvadratmeter. Den befinner seg sentralt, men nesten litt skjult på Galgeberg. Lokalet er en gammel bensinstasjon, men veldig lite, fargerikt og koselig. Det er knapt sitteplasser inne, men de har er en litt større urban uteservering også.

Det tilbys god kaffe fra Kaffa, men også chai latte og varm sjokolade. Så noe for enhver. Sin nystekte bakst får de fra Nord Bakeri og Gladbakst (fredager), og hvis du vil ha noe litt annerledes bør du gå for wienerbrød med rabarbra og vaniljekrem. Mmm!

Her kan du lese om vårt tidligere besøk hos Kiosk.

📍St. Halvards gate 71A

Pica Pica: Noe godt i glasset

Ikke langt fra Majorstukrysset bortom Fagerborg finner man en kafé kalt Pica Pica. Den er liten, men har likevel mye personlighet og sjarm. Det er hovedsakelig boliger i området, og det er fort gjort å glemme at man befinner seg sentralt i Oslo.

Hos Pica Pica kan du kjøpe deg gjærbakst, men denne tømmes raskt. Ellers har de godt med påsmurte rundstykker og wraps. Når det kommer til kaffe har de selvsagt alle klassikerne, men også andre varianter som golden latte. I tillegg til å være en kafé kan en også ta seg en øl eller et glass vin, for de er nemlig en bar også! 

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk hos Pica Pica.

📍Jacob Aalls gate 54

Babbo: Deilig bakst

På Frogner finnes det et helt eget surdeigsbakeri som har litt av hvert å tilby. Babbo skiller seg fra de andre kaféne med at den er litt større i størrelsen og de selger hovedsakelig bakst av surdeig. I kombinasjon av å være en nabolagskafé er det også en restaurant på kvelden. 

De selger også brød og rundstykker som en kan kjøpe med seg hjem på bestilling. Kaffe har de en selvsagt, men her kommer vi først og fremst for baksten og maten. De har flere søte bakverk som alltid frister. Vi anbefaler å ta turen innom for å prøve frokostmenyen, spesielt surdeigspannekakene.

Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk hos Babbo.

📍Parkveien 78

KaffeLykke: Billig og kommunal

På Grunerløkka, par minutter fra Ringen Kino mot Carl Berner finner du KaffeLykke. Dette er en av oslos billigste kaféer med forskjellige kaffe til 25 kroner. Den er nemlig kommunal, og tanken er at alle skal kunne ta turen innom uavhengig av økonomi. Baristaene er folk i arbeidstrening, og de gjør sine saker bra.

Kaféen kan føles litt gjemt, for første tanken er ikke at det er en kafe der. Her selges det litt av hvert. En kan velge mellom dagens rett til lunsj, men også enkle påsmurt, som focaccia-sandwich til 49 kroner. Sist vi var innom tok vi en Mango lassi og en bringebærsmoothie til 35 kroner.

📍Københavngata 20