Pica Pica: Den skjulte nabolagskafeen

Frodig og deilig uteområde.

Frodig og deilig uteområde.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kristina Brekke

Har du besøkt Pica Pica kafé og bar på Fagerborg? Nabolagskafeen med britiske vibber, som serverer kaffe på dagtid og øl og vin på kveldstid.

På hjørnet mellom Jacob Aalls - og Schwachs gate, like ved parken "lille Jacob" og i hjertet av Fagerborg, finner du Pica Pica kafé og bar. Et sted der du virkelig får inntrykk av at alle kjenner alle, og hvor folk stopper hverandre for å slå av en prat. Et deilig avbrekk fra Oslos så travle gater.

Britiske vibber

I første etasje av et stort leilighetskompleks dekket av frodige klatreplanter, er det ikke vanskelig å få øye på den vesle kafeen. Utenfor er det rigget til med flere sittegrupper, der det allerede sitter et par gjester som avholder gode samtaler over god drikke. 

Området rundt minner om et britisk nabolag, samt også Ullevål hageby med sitt avslappende miljø. Lite tilsier at en av Oslos mest travle gater ligger kun et par kvartaler unna. Undertegnede anbefaler å gjerne ta med seg noe fra kafeen og vandre i området, det er nemlig mye flott å se på.

For øvrig betyr Pica skjære på latinsk. En fugleart det finnes mange av i området, som det også er en lokal kjærlighet for. Vi prøvde å se etter en da vi nøt en kaffe, men fikk dessverre ikke øye på noen.

Gjærbakst, kaffe og alkohol

Her finner du litt av hvert på menyen. Både gjærbakst, kaffe og alkohol. Daglig leder, Eirik, kunne fortelle oss at de daglig får importert alt av wraps og påsmurt brød. Til det mer søte som boller, muffins og andre godsaker. Da vi ankom kafeen på ettermiddagen var disken med gjærbakst snart tom. Dersom du tenker deg et måltid her anbefaler vi å besøke stedet tidligere på dagen. Likevel kan man alltid kjøpe både kaffe og alkohol. Kafeen selger også peanøtter, chips og annet snack som kommer godt med, ved siden av drikken. 

Kaffemenyen tilbyr de fleste vanlige sortene, men også noen vi ikke har smakt på tidligere, som Golden Latte. Denne måtte vi selvfølgelig prøve! Med en blanding av ingefær, gurkemeie, nellik og kanel, ga dette oss en smak som vi ikke har vært borti før. Lukten av den varme drikken kunne minne om en blanding av jul og chai latte. Vi savnet gjerne at den var litt søtere, men det handler om hvilke preferanser man har. I tillegg måtte vi også gå for en klassisk mokka og en deilig cappuccino.  

Kafeen holder stort sett åpent, men tidene er ulike fra dag til dag. Åpningstider og annet informasjon kan man finne på kafeens nettside.

📍Jacob Aalls gate 54