Vår bucketlist i Oslo denne sommeren

Hammerhai har vi frekventert siste tiden. (Foto: Taran Hofvind)

Tekst: Kjersti Lien Foto: Redaksjonen

Sommeren for mange forbindes gjerne med hytteturer, utenlandsreiser og Norges-ferie. Men noen ganger er Oslo-sommer like greit. 

Vi har satt av tid til å besøke gamle favoritter igjen, men også sjekke ut nye perler. Her har vi samlet fem plasser vi synes det er verdt å prioritere å besøke denne sommeren.



Hammerhai

Hammerhai har kanskje blitt vårens store snakkis, og det med god grunn. Den fargerike og uttrykksfulle baren er vanskelig å ikke legge merke til. Mange har fått øynene opp for Hammerhai og det er ofte veldig folksomt. Fordelen i sommer er at mange er bortreist og man kan nyte byen litt for seg selv.

Stedet er godt tilrettelagt for de som ønsker å bytte ut hjemmekontoret, og fungerer vel så bra for sene sommerkvelder med venner. Her kan du nyte kveldssola rett ved bryggekanten, like ved sandwichbaren Mike´s Corner i Oslobukta.

Hvis man ikke plages av for søte dringer er deres Slush Sour med smak av pære, sommerens go to-drink når man trenger en nedkjøling. Utenom det kan vi også anbefale klassikere som Bellini og Amaretto Sour. Her kan du lese mer fra vårt tidligere besøk.

📍Operagata 77

Becco Vinbar

Vi besøkte Becco på Tullinløkka i februar, og la vår elsk på stedet ved første møte. Stedet har gått fra å være en gammel stall, til nå å være en tre etasjers hipp vinbar. 

Stedet oppleves luftig til tross for det lille arealet i hver etasje. Her er vin og musikk den store lidenskap, og stadig vekk har de musikalske innslag for sine gjester. Helt siden i vinter har vi ventet på varmere kvelder for å nyte en deilig flaske vin i bakgården deres. 

Nå er tiden inne, så dette er et av stedene du finner oss i sommer. Bakgården virker både lun og intim, noe vi kan sette pris på. Også her har de rigget til en liten scene, så man kan nyte god musikk. Noe vi assosierer med perfekte sommerkvelder! Her kan du lese mer fra vårt tidligere besøk.

📍Kristian Augusts gate 11

Grådi

[Stengt permanent]

Nabolagsrestauranten på Tøyen, har blitt en stor favoritt hos oss. Uteserveringen midt på et torg, med brostein under føttene og lyden av fontena i bagrunnen, gir deg nesten følelsen av å være i Paris. 

Dette er et sted som må oppleves en fin sommerdag. Deres ønske er at mat skal bidra til å samle folk. Derfor har de lagt opp til at de fleste rettene skal kunne deles på flere. Vår favoritt er ‘Brønsjmenyen’, hvor du blant annet kan bestille Cheesy trøffeltoast og pannekakestabel. Mmm!

Prøv også den lekre drinken Humla med prosecco, gin og rabarbrajuice. Den både smaker deilig og tar seg godt ut.

📍Sørligata 40B

Hønse-Lovisas hus 

Lange kvelder er noe av det beste vi vet gjennom sommerhalvåret. Hva er vel da bedre enn en tur langs Akerselva? Du har kanskje lagt merke til det rødmalte huset på toppen av bakken ved Sagene, i krysset der Bergmannsgate møter Thorvald Meyers gate.

Dette er en sjarmerende liten perle av et sted. Rett ved fossen har de en søt, liten uteservering med benker og bålpanne. Virkelig et idyllisk sted å ta en sommerlunsj med noe forfriskende å drikke til.

📍Sandakerveien 2

Torggata Botaniske 

Hos Torggata Botaniske får man nesten jungelfølelsen! Cocktailbaren er kjent for sitt frodige innemiljø, hvor grønne planter slynger seg fra det ene hjørnet til det andre, og det i en av Oslos mest pulserende gater. 

I tillegg er de kjent for å ha gode drinker og tilbyr friske, botaniske varianter. Vi kan anbefale deres Miss Basil og Sherry Bombe. Det er en avslappet atmosfære før de sene nattetimer og passer godt for deg som er på utkikk etter det perfekte stedet å møte en date, eller hvis du bare vil catche opp med ei venninne.

📍Torggata 17B