Romantiske restauranter i Oslo

Tekst & foto: Karoline Paasche

Kjenner du eimen av kjærlighet i lufta? Her er fem spisesteder vi kan anbefale turtelduer i anledning kvelden som skal være årets mest romantiske.

Nå nærmer det seg alle hjerters dag, også kjent som den store Valentinsdagen. Elsk det eller hat det, men mat må man ha. Vi har håndplukket noen franske og italienske restauranter som smaksløkene fryder seg over, samtidig som stedene gir en god stemning.



Ostebutikken

Førstemann ut er intime og rustikke Ostebutikken på Grünerløkka, som vi har besøkte tidligere. Dette er kanskje så nærme du kommer Frankrike i Oslo. Her får du autentisk og tradisjonell fransk mat og stemning, der osten er stjerna i mange av rettene de serverer. 

På menyen finner du også hvitvinsdampede blåskjell (220 kr), konfitert and (285 kr) og gratinerte snegler til 149 kroner (dersom du ønsker å imponere i matveien). Alle bordene er dekket til to med rødrutete duk og levende lys.

Ryktene har det til at dette er et godt sted å legge en romantiske date, så hvorfor ikke gi det et forsøk? Du kan booke bord ved å sende epost til post@ostebutikken.com eller ringe 22378065.

Psst! I Ostebutikken kan du også kjøpe med deg ost og overraske din kjære med en hjemmelaget fondue. Sånt no’ kan sikre deg noen plusspoeng til en regnværsdag.

📍Thorvald Meyers gate 27

Brasserie Coucou

Hvis du ikke har vært her enda, bør du gjøre som oss og ta turen for en utsøkt opplevelse. Brasserie Coucou er et moderne fransk brasserie som holder til på Solli. 

Det uformelle stedet kan by på utsøkt service og fantastisk mat. Her kan du absolutt unne deg smakfulle små og store retter. Hva med østers og kaviar eller grillet sjøkreps til forrett, og en entrecôte (395 kr) eller bakt gresskar med chevre ost (265 kr) til hovedrett? Vinkartet og dessertmenyen faller nok også i god smak.

Noen av bordene ligger til i båser med sofa i en halvsirkel. Fint for deg som liker å kunne føre en privat samtale uten å bli lyttet til av folk med lange ører. Denne restauranten har vært undertegnedes go-to date-løsning i lang tid, og har ikke overraskende vært en suksess tre av tre ganger. Derfor kan jeg med hånda på hjertet si at dette er et sted jeg anbefaler.

📍Henrik Ibsens gate 60C

Ansjosen

Denne ble raskt kjent som Adamstuens italienske perle da de åpnet på høstparten i fjor. Betegnet som en ekte nabolagsrestaurant og kun plass til 24 gjester. Lokalet er lite og lunt, med mørke mursteinsvegger og håndskrevne skilt på veggen. Midt i det lille rommet står en stilig bar, dekket i lekre, mørkegrønne fliser. 

Her er menyen genialt sammensatt. Du får småretter på deling eller hele menyen til 795 kroner. ‘Mix og match‘ menyen etter rumlingen i magen, og spis så lite eller mye du orker. Men vit at når du først starter, kan det være appetitten øker.

Ansjosen har blitt populær på rekordtid, så her er det førstemann til mølla og lurt å booke bord litt tid i forveien. 

📍Ullevålsveien 81A

Vino al Vino 

Du finner mange gode italienske spisesteder i Oslo, men akkurat denne har blitt en gjenganger hos oss siden vårt første besøk. I motsetning til det man skulle forvente av den anonyme fasaden, er innsiden noe helt annet. Levende lys og mursteindetaljer gir en intim og behagelig atmosfære.

Her er pastaen så kortreist at den er laget fersk på kjøkkenet. Hovedmenyen består av de klassiske italienske rettene, med fersk pasta, risotto og tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter. Selv desserten er et kapittel for seg selv. Prisene ligger på rundt 200-lappen på hovedrettene, mens dessertene koster rundt halvparten.

Kunnskapsrike og sjarmerende servitører gjør besøket og opplevelsen enda bedre. Og som om ikke alt dette var nok, satte baren, belysningen og atmosfæren - selve prikken over i-en. Til Vino al Vino drar vi gjerne på romantisk date på valentinsdagen eller resten av året! 

📍Holbergs Plass 4

Bass Oslo

Vil du ha i både pose og sekk kan vi anbefale bydelsrestauranten Bass Oslo øverst på Grünerløkka, som vi selvsagt også har besøkt tidligere. De har riktignok ingen rødrutet duk, men til gjengjeld et kjøkken som balanserer mat på harmonisk vis fra tre områder; Italia, Frankrike og Norden. 

Ønsker du å slå på stortromma for din kjære uten å bli raka fant? Da kan du gå for en helaften med alle ti rettene fra menyen til 750 kroner per person, som er rimelig i forhold til mengde mat man får. 

Utseende- og interiørmessig er nok ikke dette den mest romantiske som sådan. Lokalet er minimalistisk og nedstrippet, og materialene er grå og rå, men vi synes likevel det var hjemmekoselig da vi var der. ´White-tablecloth restaurant´ er ikke for alle, men Bass er en upretensiøs en, som sannsynligvis vil gir mersmak. 

Bass har i skrivende stund stengt, men vil åpne senere i år.

📍Thorvald Meyers gate 26A

Det som er helt sikkert er at romantikken rundt bordet står man for selv. Så det blir som alltid hva man gjør det til selv… Kos dere sammen!