Ostebutikken: Et lite (oste)stykke Frankrike midt i Oslo

Tekst og foto: Ellen Hellebust

[Sponset mat] Om du er kjent på Løkka har du kanskje gått forbi den lokale favoritten, Ostebutikken? Til tross for at lokalet ikke er spesielt stort, er den ikke vanskelig å legge merke til med rødrutete bordduker og lyslenker i vinduet. 

Dette er en restaurant og butikk i skjønn forening som kan friste med ekte fransk stemning. Det perfekte stedet for en romantisk date eller en koselig kveld med venner! Siste fredag i oktober er også “Ostens dag”, så hva passet vel bedre enn et besøk hit...



“Ostekos” og fransk meny

Her har de spesialisert seg på fransk ost og det finnes i de aller fleste rettene på menyen. Velg mellom blant annet parmesan-gratinert klippfisk, entrecôte med fries og blåmuggosten roquefort, konfitert and og potetmos med gruyere, eller salat med chevre.

Etter anbefaling fra kokken smakte vi på deres hvitvinsdampede blåskjell med fries, grillet brød og chili-aioli. Smakene var upåklagelige og retten sjenerøs. Ostebutikken er også et av få steder i Oslo hvor man kan få tak i gratinerte snegler. Dette kan være spennende for deg som ikke er redd for å utfordre smaksløkene! 

Ettersom dette tross alt er en ostebutikk måtte vi såklart også smake på osten som serveres her. Etter blåskjellene fikk vi derfor servert retten Ostekos bestående av fire ulike oster, Saint Maure de Touraine (chèvre fra Loire), Morbier (halvfast kumelksost fra Jura), Trou du Cru (rødkittost fra Cote d'Or), og den kjente blåmuggosten Roquefort. Ostene ble servert med husets ostemarmelade, kjeks og nøtter. Smakene passet godt sammen og var fint dandert på en trefjøl. 

Ved kassen har de også et imponerende utvalg vin, hvor hver og en passer til ulike oster. Er du usikker på hva du skal velge kan du spørre de dyktige servitørene. Prisene på maten er relativt akseptable kvaliteten tatt i betraktning, og ligger på rundt 150-250kr avhengig av rett.

Psst! Er du interessert i fransk mat kan du søke “fransk” i søkefeltet vårt. Da kommer det opp masse gode tips for å oppleve franske vibber i Oslo.

Romantisk atmosfære og kjøp med ost hjem

Atmosfæren her var upåklagelig, et resultat av et intimt lokale og tett kontakt med servitør og kokk. På restauranten sitter man tett og alle bordene er dekket for to. Det perfekte stedet å ta med en du er glad i. De rødrutete dukene, sammen med lys på bordet og lyslenker i vinduet ga en liten følelse av en “svipptur” til Frankrike!

I tillegg til å være en populær restaurant, selger de også ost over disk, samt en rekke ulike franske dagligvarer. Personalet har stor entusiasme og kunnskap, og hjalp til stadighet kunder med å finne de rette ostene til en førsteklasses kosekveld hjemme i høstværet.

Det er ikke tvil om at dette er et populært spisested for Osloboere. Restauranten har nemlig vært vinner av “Årets hull i veggen” fra Diggmat.no i 2019, og av “Restaurant Guru“ for beste restaurant i 2020. De har åpningstider fra kl. 17-23, men er stengt mandager og søndager. Grunnet restaurantens popularitet anbefaler vi å booke bord et par uker i forveien.

Personlig har undertegnede allerede reservert et nytt besøk, og kanskje prøver jeg meg til og med på sneglene...

📍Thorvald Meyers gate 27