Sesongbaserte småretter på Bass Oslo

Breiflabb og agurk var ikke noe annet enn en perfekt rett.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Bydelsrestaurant øverst på Grünerløkka har blitt en lokal favoritt. Her serverer de sesongbaserte småretter som gir smaksløkene en opplevelse de sent vil glemme. 

Det er en god stund siden Bass Oslo åpnet dørene, men det er fortsatt en uoppdaget skatt for mange. Vi har smakt oss gjennom menyen og gleder oss allerede til gjentakelse.



Moderne europeisk smårettmeny

Bass Oslo beskriver seg selv som en moderne europeisk restaurant, og du finner både franske, italienske og nordiske retter i en fin harmoni. Vi gikk for en helaften med alle rettene fra menyen. Den består av 10 retter til 750 kroner pr person, som absolutt er rimelig.

Menyen er bygget opp som en smårettmeny hvor man kan dele noen retter seg imellom, eller komponere sitt helt eget måltid. Du kan også  kjøre full pakke og gå for hele menyen. Kjøkkenet anbefaler tre til fire retter per person, og prisene spenner fra 95 til 215 kroner.

Matopplevelsen starter klassisk med saftig brød og smør av ypperste kvalitet. Deretter fikk vi servert en fritert brandade som var ekstremt smaksrik og en overraskende favoritt blant rettene. Dette ble fulgt opp av nydelig tartar med trøffelpecorino og pepperrot, og så en radicchio med ansjos og hasselnøtt. Sistnevnte var i salteste laget for undertegnede, men en favoritt hos andre. 

Smaksbombe etter smaksbombe 

De neste fem rettene var rett og slett himmelske, og en av de beste matopplevelsene undertegnede har hatt det siste året. Vi fikk grillet kål med jalapenos, gnocchi og tomat, muligens den beste gnocchien i byen? Dette ble fulgt av fantastisk breiflabb og agurk tilberedt i en saus av en annen verden. Lammelår og kantarell er siste rett før dessert, og treffer som de andre spikeren på hodet. Mørt, saftig, smakfullt er en underdrivelse. 

Det hele avsluttes med en multeis med lakris og estragon. Til at ingen av oss i utgangspunktet er lakriselskende typer overrasket denne positivt og var en perfekt avslutning på det som var intet mindre enn en perfekt helaften. 

Til de ti rettene ble vi anbefalt en flaske riesling, som passet ypperlig med alle rettene. Det tok innimellom litt tid mellom rettene, men maten var såpass god at det ikke gjorde oss noe.

Gammelt og nytt

Lokalet er minimalistisk og nedstrippet. Du er omringet avskallet murpuss, gamle fliser, rå betong og lyst tre, men hjemmekoselig er det likevel. Det gir en veldig upretensiøst og avslappet følelse, samtidig som det er stilig og gjennomført. På veggene henger det en blanding av moderne kunst, et portrett av Seinfeld og malerier du kunne sett hengende hjemme hos bestemor. De store vinduene fra gulv til tak gir masse lys og luft på dagtid, og på kveldstid gir det muligheten til å sitte og observere omverdenen utenfor. 

Dette er ikke siste gang vi tar turen til Bass Oslo, og vi anbefaler på det varmeste at du gjør det samme. De holder åpent onsdag til lørdag fra kl 17-22 og vi anbefaler å booke bord på forhånd.

📍Thorvald Meyers gate 26A