Vino al Vino: En italiensk helaften

Tekst & bilde: Kristina Brekke

Har du ikke tid til å reise på ferie til Italia? Ikke vi heller, derfor dro vi for å få en liten smakebit av Italia midt i Oslo sentrum. 

Hos Vino al Vino kunne de friste med fersk pasta, italiensk stemning og deilig kvalitets drikke. Vi ble fortalt at pastaen var kortreist, den blir nemlig laget på huset! Og om kokken skulle beskrive restauranten med en setning ville det blitt: «Come and eat in Italy», og det med god grunn. 



Italienske vibber

Like ved Holbergs plass trikkestopp ligger Vino al Vino. Med en beskjeden utside forandrer dette seg helt i det man går over dørstokken. På innsiden byr restauranten på stilfullt interiør, dempet belysning og en deilig atmosfære som gir oss italienske assosiasjoner med en gang. 

Ikke lenge etter vi satte oss ned kom det en behjelpelig servitør med italiensk aksent bort til oss. Vi ble anbefalt både forretter og hovedretter, og det var ikke tvil om at denne servitøren visste hva han snakket om. Til drikke gikk vi for et glass rødt, et glass hvitt og den italienske sommerdrikken Limoncello vodka collins. Sistnevnte ble anbefalt av servitøren og falt godt i smak hos oss. Den er en frisk og sommerlig drink som man ikke får tak i så mange andre steder i Oslo. Prisene var heller ikke noe å klage over, da det varierte mellom 138-148 kroner. 

Al dente

Til å starte med ble vi servert et brett med ulike italienske småretter, som også blir kalt for antipasti. Vi ble fortalt at disse rettene skulle rett og slett gjøre at du fikk lyst på mer, og det kan vi skrive under på at de gjorde. Brettet inneholdt både pane al`agolio, som er hvitløksbrød med mozzarella, scampi alla siciliana, som er kongereker marinert med chili, hvitløk og sitron og tilslutt insalata caprese, som var bøffel-mozzarella med tomater på ristet hvitløksbrød. Disse forrettene serveres mellom klokken 16.00-18.00. 

Hovedmenyen bestod av de klassiske italienske rettene, med fersk pasta, risotto og tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter. Vi ble fortalt at det hele tiden jobbes med menyen, så du må være obs på at menyen kan endre seg (til det bedre)! Vi falt for en klassisk Carbonara (189 kr), deilig Tagliatelle ai funghi e prosciutto (198 kr) og en saftig Rigatoni con pollo (198 kr). Tre retter som virkelig ga oss smaken av Italia. Det var rikelige porsjoner til en meget grei pris, noe vi absolutt er fan av!    

Sukkersøt avslutning

Ingenting avslutter en helaften bedre enn et brett med deilige søtsaker. Dette satte prikken over i'en for vår “kortreiste” tur til Italia. Til dessert ble vi servert glutenfri sjokoladekake, husets tiramisu og panna cotta, som førte til at den øverste knappen på buksa måtte åpnes, for vi ville absolutt spise opp alt!

Her kan du absolutt ta med daten, julebordet eller vennegjengen for en deilig aften i godt lag. Både forretter og desserter kan serveres enkeltvis eller til grupper. Så her er det bare til å ta neste arrangement!

📍Holbergs Plass 4