På jakt etter digg asiatisk mat

Digg å unne seg noe på farta etter en lang dag. Takeaway fra Baohouse er perfekt i den anledning.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Vi er veldig glad i asiatisk mat, og i tillegg til noen tidligere favoritter dukker det stadig opp nye alternativer i Oslo. Vi har tatt turen til en japansk restaurant, en asiatisk takeaway og en japansk streetfood. 

Asia er den største av de syv verdensdelene, så asiatisk mat kan da være så mangt og fra hele 48 forskjellige land. Det gjør det litt ekstra spennende, og vi fikk tre ulike opplevelser.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om ’På jakt etter asiatisk mat’ på TikTok?



Kanpai x Sushi Izakaya 

På Bislett får du en skikkelig godbit fra Japan. Restauranten er dekorert i japansk stil med sakura blomster, lanterner og et eget rom med futon. Det er som et lite stykke Japan midt i Parkveien. Kanpai x Sushi Izakaya har en meny som byr på sushi, japanske grillretter og soba (japanske nudler). 

Vi har vært her tidligere, og da gikk vi for blant annet Crunchy chicken (135kr) og Tiger roll (135kr). Disse kan vi anbefale! De har også et fint utvalg av vegetarretter. Da er Green garden maki med syltet shimeji sopp, egg, avokado, agurk, rettich og pastinakk (130 kr), et godt valg. Det er mye mat for pengene, og noe som bør passe til enhver smak.

Drikkemenyen deres består selvfølgelig av sake, men også whiskey, øl og japanskinspirerte drinker som Tokyo mule, Sakura og Japanese Negroni. Her er det mye å smake seg gjennom.

📍Parkveien 1B

Baohouse

[Stengt permanent]

Rett borte i gata, på hjørnet, finner du Baohouse. Denne takeawayrestauranten byr på asiatiske retter som bao, pho (vietnamesisk nudelsuppe), dumplings, og risretter i alle kjøtt varianter (eller vegetar).

Vi bestilte Pork Char Siu med svin, wokkede grønnsaker og ris. I tillegg en Duck 5-spice, som er en litt spicy rett med and og samme tilbehør. Dette kom på 300 kroner, og var en bra pris for to store porsjoner med skikkelig god mat!

På Baohouse kan du velge mellom fire varianter av bubble tea: milk tea, fruit tea, frappe tea og smoothie tea. En liten koster 69 kroner, og en stor 89 kroner. De er kjent for å ha god boba tea, så dette måtte vi smake på. Vi bestilte en milk tea med jordbær og en fruit tea med pasjonsfrukt, begge med popping pearls. Disse var skikkelig gode og vi klarte ikke å bestemme oss for hvilken som var best.

📍Parkveien 6

Psst! Vil du vite mer om steder med bubble tea i Oslo? Sjekk ut vår tidligere artikkel her.

Yatai!

Rett ved Tullinløkka finner du den japanske streetfood sjappa Yatai!. Dette er også et typisk sted for takeaway. Lokalet er litt større enn Baohouse, men det er kun to bord å sitte ved og menyen her er ikke veldig stor. 

Valget sto mellom fire forskjellige sandwicher (hvor vegetar er et av alternativene), og en type ramen. Vi bestilte Katsu sando kage til 129 kr. En sandwich med fritert kyllingfilet, kimchi-majones, kimchi salat, syltet rettich og stangselleri. Maten så veldig innbydende ut og smaken var grei, men undertegnede ble ikke helt overbevist denne gangen.

Av drikke til maten kan de tilby brus, monster, ramune og iste.

📍Universitetsgata 2

Psst! Nysgjerrring på flere asiatiske alternativer i Oslo? Vi har vært flere steder, og her kan du lese mer om Bindaas, Gohan Matcha og Tri Ky.