Nye bruktbutikker i Oslo

BegiVintage har nylig åpnet i Oslo.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Antall brukt- og vintagebutikker har vokst som bare det, og sånn ser det ut til å fortsette også. Herlig synes vi! Bytt ut shoppingruten din med disse nye bruktbutikkene i Oslo du også da vel.

Ikke nok med at butikkene er nyåpnede, de er kanskje også noen av Oslos beste på pris. Så her kan du finne mange bruktskatter til en billig penge.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Tre gjemte bruktbutikker på TikTok?



Bærekraftig: Fargesortert estetikk 

Hvis du ikke allerede har fått det med deg (vi skrev om disse tidligere i april); Bærekraftig åpnet på Ulven i november. Dette er et bra sted for deg som liker å ha oversikt. Med luftig interiør, store vinduer og ryddig kategorisering av varer, finner du fort fram dit du vil. I butikken finner du blant annet et utvalg av ulike klær som jeans, t-skjorter og andre tilbehør, men også kjøkkengjenstander og bøker. 

Prisene her var overraskende lave, med jeans på rundt 40 kroner og en herrebunad til 750 kr. Noe av utstyret ligger også på omkring 40 kr, deriblant en wokpanne. 

Selve butikken er eid av Misjonssambandet som samarbeider og driver prosjekter rundt om i Afrika, Asia, Sør-Amerika og Norge.

Vi liker godt det nye tilskuddet, og det som virkelig toppet det hele var utvalget og prisene. Så er du glad i gjenbruk som oss, kan vi anbefale en tur hit.

📍Ulvenveien 81

M&E Second Hand: Mye mer enn klær

M&E åpnet 6. november i fjor. De overrasker i både størrelse på butikken og utvalg av varer. Her selger de klær for voksne og barn, tilbehør, bøker, møbler og bilder. Så her er utvalget bredt! Tross et godt utvalg er det ikke en butikk som spesialiserer seg på vintage designerklær, hvis det er hva du er ute etter.

Prisene på det meste lå i en lavere prisklasse, med t-skjorter, bukser og gensere fra omtrent 50 til 100 kroner. Butikken er stor, over ett plan, med ulike rom dedikert til de forskjellige kategoriene.

De får stadig inn nye varer som kontinuerlig legges ut i butikken. Disse kommer gjerne inn fra ulike gjenbruksstasjoner, eller gjennom leveranser som blir gjort av folk som vil bidra med varer.

Med god plass og godt utvalg var vi generelt fornøyde med besøket, og kommer nok tilbake til en senere anledning. 

M&E har også en butikk på Hasle i Oslo.

📍Grensen 3

BegiVintage: Håndplukket vintage

På mindre areal i en litt roligere gate på Majorstuen finner du Begivintage. De åpnet i starten av mars, men har allerede rukket å samle inn en mengde klær.

Det var foreløpig ikke tegn til småting og tilbehør, men det var likevel et rikt utvalg av både jeans, bukser, gensere, t-skjorter og flere typer jakker. Dersom du ser etter en lettere jakke nå som sola etter hvert varmer mer, kan du kanskje slå til på en ny trench coat her.

Prisene ligger på rundt 100 til 350 kroner. Dette er nok også en av få butikker som klarer å holde prisene lave, tross håndplukkede klær fra Italia, England og Tyskland.

Selv om det var litt liten plass å bevege seg på, er det likevel verdt et besøk, med god kvalitet til en god pris. 

📍Kirkeveien 54