Gohan: Litt Japan midt i Oslo

Gohan Matcha, det perfekte stedet å spise japansk comfort food.

Tekst og foto: Linda Lourenco

Sulten på japansk comfort food? Heldigvis trenger du ikke å reise halve kloden, for Gohan Matcha på Youngstorget har både veldig god mat og japansk stil.

Vi har smakt på flere forskjellige retter, og selvsagt tre matcha. Kort oppsummert; Dette var godt!



Veldig japansk og digg mat

Unikt fra andre restauranter er sitteplassene plassert nede i en «bås», som gjør det hele til en litt mer spennende opplevelse. Over sitteplassene henger det røde paraplyer (kalt wasaga), og innredningen av tre og bambus får deg til å glemme at man sitter midt inne på Folketeateret. Japanske toner spilles i bakgrunnen og kjøkkenet er åpent så alle kan se inn.

Vi gikk for Maze Udon, Japanese Kare Curry og tre matcha-drikker av typen sjokolade, hvit sjokolade og blåbær. Maze udon besto av udon hvetenudler som er 2-3 cm tykke nudler (!), spicy kyllingkjøttdeig marinert i umami dashi saus, nori (tørket tang), tenkasu (frityrstekt crunchy melbiter), bonito flakes (røkt tunfisk i skiver), vårløk og onsen tomago egg. Retten ble servert på tradisjonelt japansk vis i en skål på et brett, og så helt lik ut som på menyen. 

De ulike teksturene som den crunchy, søte tenkasuen og udon-nudlene var utrolige. Smakene fra den dype umami dashi-sausen kombinert med onsen tomago-egget som var perfekt tilberedt, gjorde dette til en utsøkt sweet-savory rett. Egget var kremete og blandet seg delikat med resten av maten. Retten var derimot ikke spesielt sterk, som beskrevet. Prisen var 159 kroner, og det var god størrelse på retten.

Radial karri og matcha x3

Japanese Kare curry skilte seg fra hva vi tradisjonelt tenker på som Karri. Som oftest tenker vi på indisk, som er sterk og oljete. Den japanske karrien som ble servert hos Gohan var i kontrast søt og mild,. Retten besto av ris, krispy innbakt kylling med løk, potet og gulrotbiter. Man kan velge mellom kylling, gris og vegetar. Av og til bruker retten også å serveres med eplebiter, men det kommer an på kokken. Retten føltes ut som en varm klem og er den perfekte komfortmaten. Prisen er 159 kr.

Vi måtte også smake på matcha-drikkene. Den knæsje grønnfargen kan være truende ved første øyekast, men alle tre matcha-lattene vi ble servert smakte forfriskende og søtt. Vi prøvde tre forskjellige smaker, sjokolade, hvit sjokolade og blåbær, og vår favoritt ble hvit sjokolade.

Gohan bruker premium matcha importert hele veien fra Kyoto. Bladene blir plukket fra den første blomstringen, etter å ha vokst i skyggen i minimum 20 dager. Selve matchaen er rik på antioksidanter og andre næringsstoffer. Ved å tenke på at drikken var litt sunn, fikk vi ikke alt for dårlig samvittighet med tanke på all sjokoladen som var blandet i den. Prisene her ligger på 65-69 kr

📍Youngstorget 2