Oslos flotteste sommerrestauranter

Uteserveringen på Lille Ò tilfredsstiller nok enhver!

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Hvis du går rundt og lurer på hvor i Oslo du vil tilbringe et minneverdig måltid i sommervarmen, har vi laget en liste med akkurat dette! 

Nedenfor finner du fem ganske perfekte sommerrestauranter med noen av byens absolutt flotteste omgivelser og uteserveringer.



Lille Herbern 

Bli med til en idyllisk liten plass, der du hører lyden av bølgene mens du nyter utsikten og smakene fra havet. Opplev sørlandsidyllen og nyt deilig sjømat på en liten øy utenfor Bygdøy. For å komme ut på øya, tar man en liten taxibåt.

Menyen består av klassikere som fiskesuppe (275 kr), 400 gram reker (255 kr), blåskjell (255 kr) og fish & chips (265 kr), men har noen få retter, på grillmenyen, for deg som kanskje ønsker noe annet enn sjømat. 

I tillegg har de Lille Herberns skalldyrfat til 995 kroner per person hvis man virkelig skal kose seg. Her får du reker, krabbeklør, østers, snøkrabbe, hummer, kamskjell og sjøkreps.

Vi har tidligere prøvd oss på drinkene Nordic Paloma (135 kr) og Øya Moscow Mule (155 kr). Prisen for en pils lå på 108 kroner (0,4l). Antageligvis har disse prisene økt noe i år.

Stedet er naturligvis veldig populært gjennom sommeren, og det kan være lurt å dra litt tidlig, spesielt på de fineste dagene. De tar ikke imot bookinger på grupper under 8 personer, så her er det “førstemann til mølla”. Uteserveringen er ikke synlig med det første fordi den ligger litt bak en slags grønn oase.

Restauranten holder åpent hele uken i sommersesongen. På hverdager åpner de klokken 14 og i helgen åpner de 12. Det er åpent til klokken 23, men kjøkkenet stenger klokken 21 hele uken. 

📍Herbernveien v/ brygge

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Lille Herbern på TikTok?

Lille Ó

Å sitte på en uteservering omgitt av grønt gress, høre fuglekvitter og ingen trafikk, er ikke akkurat dagligdags så nært sentrum. Lille Ó, på Storo, har blitt freshet opp fra grunnmur til tak, og tilbyr både mat og drikke i solfylte omgivelser. 

Lunsjmenyen kan friste med fem ulike retter fra 195 til 235 kroner, mens middagsmenyen består av ti retter, inkludert to forretter og en dessert, fra 110 til 345 kroner. Her får du retter som blåskjell (285 kr), skagen (195 kr), burger (235 kr) og dagens kjøtt (345 kr).  

Senere på dagen (fra klokken 16) serverer de en treretters til 550 kroner, eller fireretters til 645 kroner. Middagsmenyen serveres også fra klokken 16.

Drikkemenyen varierer fra sesong til sesong, men den er lang og kan by på mye av det man ofte kan ønske seg, fra cappuccino til gin & tonic. De har blant annet elleve typer øl på fat, et godt utvalg av øl på flaske, og mye å velge mellom på vinmenyen. 

Åpningstidene er fra klokken 11-22 på mandag, 11-00 fra tirsdag til fredag, 12-00 på lørdager og 12-22 på søndager.

Psst! Hvis du ønsker flere forslag på uteserveringer kan du sjekke ut disse stedene.

📍Sandakerveien 100a

Nedre Foss Gård 

Like ved Vulkan finner du dette flotte området, som har historie tilbake til 1220. I de historiske lokalene til Nedre Foss Gård kan du kose deg med alt fra brunsj, lunsj, middager og barer.

Vi har tidligere vært og testet ut brunsjen! Brunsjpakken varierer fra en tid til annen, men da vi var der besto den av blant annet gresskarpuré, varmrøkt laks, grillet andebryst og okseterrin. 

Brunsjpakken koster 395 kroner per person, og må bestilles av hele bordet. Det er også inkludert kaffe eller te og dessert i prisen.

Det er også mulig å booke plass til bryggeribaren, Radegast vinbar og Krongods cocktailbar – som vi ser for oss at er mest populært etter brunsjtid, for noe ekstra godt i glasset.

Uteserveringen til Nedre Foss Gård er skjult inne i bakgården. Det bidrar til et deilig “lukket sted” fra de åpne grøntområdene rundt. Det er derimot verdt å merke seg at bakgården ikke er særlig stor. Med cirka 30 plasser kan det være lurt å reservere bord eller ringe på forhånd dersom solen er fremme. 

Åpningstidene er fra 12 til 21.30 mandag til lørdag og 12 til 20 på søndager, men kjøkkenet holder stengt fra 16 til 16.30 hver dag. 

📍Nordregate 2

Park 29

Hagen bak Slottsparken har blitt beskrevet som en av Oslos fineste uteserveringer. På fine sommerdager kan man sitte under hvite parasoller, omringet av blomster, og nyte den varierte menyen.

Friske salater (195 kr), pasta (335), blåskjell (185/ 245 kr), dagens kjøtt (385 kr) og dagens fisk (345 kr) er noe menyen kan friste med. Hovedrettene ligger på mellom 185 til 415 kroner. 

Til maten finner du også et rikt utvalg av vin fra verden rundt. 

Halvparten av sitteplassene ute er drop-in. Så selv om du ikke har reservert, er det fremdeles mulighet for å få seg en plass i sola. 

Åpningstider er mandag til lørdag kl. 11:30-22:30.

📍Parkveien 29

FYR Bistronomi & BAR

Under store grønne trær, som gir en deilig sval skygge på varme sommerdager, glemmer man fort at man sitter midt i Bogstadveien. Restauranten serverer det de beskriver som folkelig gourmet med en intim og ujålete atmosfære.

Det er spennende menyer til både lunsj og middag, som varierer basert på sesong. Lunsjen byr på lette retter som sommersalat og surdeigsbaguette med reker. Prisene lå på mellom 170-195 kroner. 

Middagsmenyen starter fra klokken 16 og hadde retter som hvitvinskremede blåskjell med hvitløk og chorizo, eller josperbakt kveite. Prisene på middagsmenyen ligger på mellom 170-325 kroner. 

En drink slår aldri feil til maten, og her kan du nyte deilige og forfriskende drinker. Vi testet en Peach Spritz. Prisene på drinker er mellom 136-155 kroner.

Lunsjen serveres lørdag og fredag fra klokken 12-17. Middagen serveres mandag til torsdag fra 15-00 og fredag og lørdag fra 12-00. Kjøkkenet stenger klokken 22 alle dager. 

📍Underhaugsveien 28